Deset milijardi protiv klimatskih promena

Na zvaničnom profilu Jeffa Bezosa na Instagramu, objavljeno je da će on uskoro potrošiti 10 milijardi dolara u borbi protiv klimatskih promena. On će finansirati rad naučnika, aktivista i drugih grupa koje se bore protiv klimatskih promena.

jeff bezos protiv klimatskih promena

Akcija kreće od leta

Kako je najavljeno, raspodela ovog novca počeće od leta ove godine, do kada bi trebalo da se odredi ko će i na koji način biti finansiran u borbi protiv klimatskih promena. Osnovni cilj vlasnika Amazona jeste da se prošire načini borbe protiv klimatskih promena, ali i da se istraže druge mogućnosti protiv ovih razornih uticaja.

Jeff Bezos je izjavio da su “klimatske promene najveća pretnja našoj planeti“. Zbog toga on želi da se uključi u tu borbu i da pomogne u skladu sa njegovim mogućnostima, kako bi se pronašli novi načini održivosti savremenog života i održanja prirode i njenih bogatstava.

Jeff Bezos prvi na Forbsovoj listi

Jeff Bezos je najbogatiji čovek na svetu, sa neto vrednošću preko 130 milijardi dolara, tako da će njegovo ulaganje u borbi protiv klimatskih promena predstavljati ukupno 8% njegovog trenutnog bogatstva. On se na ovaj korak odlučio nakon poziva radnika Amazona da učini nešto više povodom klimatskih promena.

Pročitajte i:  Amazon obučava LLM sa 980 miliona parametara

U poređenju sa drugim milijarderima, Jeff Bezos nije do sada učestvovao previše u filantropskim akcijama. Njegova najveća donacija je ona od 2 milijarde dolara u septembru 2018. za pomoć porodicama beskućnika i finansiranje škola. Zamera mu se i to što nije potpisao zalog pod kojim super bogati ljudi obećavaju da će tokom života pokloniti polovinu svog bogatstva.

Izvor: BBC

Facebook komentari: