BIZIT plus

Kraći garantni rok za grafičke kartice

Tajvanska kompanija Micro-Star International (MSI) skratila je garantni rok za neke grafičke kartice koje prodaje u Rusiji na samo šest meseci. To je mnoge eksperte navelo da pomisle kako planira nove proizvode i druge teritorije.

PCPress.rs Image

Gigabyte je, s druge strane, predstavio grafičku karticu za rudarenje koja ima garantni rok od tek 90 dana, pa su mnogi već zabrinuti. Zakoni za zaštitu potrošača bi trebalo da spreče da ovo postane trend, budući da su korisnici ugroženi jer nakon isteka garancije ostaju nezaštićeni. Grafičke kartice obično imaju garantni rok od 36 meseci, tako da su trenutno aktuelna skraćenja taj period ozbiljno umanjile. Pretpostavlja se da na promene utiče rudarenje kriptovaluta, budući da kartice namenjene rudarima već imaju skraćeni garantni rok.

PCPress.rs Image

Objašnjava se da kartice koje se koriste za rudarenje rade bez prestanka, što nije slučaj sa onima koje su namenjene gejmerima. Grafičke kartice koje koštaju po nekoliko stotina dolara (poput Gigabyte CMP 30HX D6 6G, za koju je neophodno čak 600 dolara i  kojiima garanciju na 90 dana) bi uskoro mogle da stižu s još kraćim garantnim rokom, što brine one koji su zahvaljujući njima do sada uživali u omiljenim video igrama.

Pročitajte i:  MSI objavljuje Intel BIOS sa podrškom za 256GB RAM-a, samo u slučaju da 192GB nije dovoljno

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari: