Kraken bug menja vrednost Bitkoina

Kripto-menjačnica Kraken – jedna od najstarijih na svetu – otkrila je grešku koja je nekim korisnicima omogućavala da Bitkoin kriptovalutu kupuju za osam hiljada dolara, da bi odmah nakon toga mogli da je prodaju za 12 hiljada.

Tako je greška omogućila manipulisanje cenama prilikom kupovine i prodaje, a korisnicima je preporučeno da se jave menjačnici, te zatraže podršku u slučaju da je problem uticao na njihovo kripto-iskustvo. Izvršni direktor menjačnice Jesse Powell, koji je Kraken pokrenuo 2011. godine, rekao je da je pronalaženje grešaka deo procesa koji će dovesti do toga da operacije u budućnosti budu preciznije, te dodao da novi tipovi transakcija prolaze hiljade automatizovanih, te testova u koje je uključen i ljudski faktor, tako da se greške ne pojavljuju često.

Jedna od najvećih zamerki je da ovakvi propusti narušavaju ugled Bitkoina u očima regulatora, budući da je mogućnost manipulisanja tržištem crvena zastavica koja bi u budućnosti mogla da utiče na odluke koje bude donosio američki SEC (Securities and Exchange Commission).

Pročitajte i:  Zaposleni koristili mrežu nuklearne elektrane za rudarenje kriptovaluta

Izvor: Bitcoinist

Facebook komentari:

Vertiv

5G 2019
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.