TrendMicro

Proširite stvarnost uz OKI tehnologiju!

Prošle godine, na VISCOM Italia sajmu u Milanu je predstavljena OKI Augmented Reality (AR) Showroom, prva aplikacija koja koristi AR tehnologiju namenjena maloprodajama, izložbenim prostorima i drugim objektima gde se mušterije upoznaju sa bilo kojom vrstom robe.

PCPress.rs Image

OKI AR Showroom omogućava kupcima da vizualizuju uređaje koje kupuju, kao i kako bi isti mogli da se uklope u njihovo okruženje, kućno ili poslovno, korišćenjem AR tehnologije. Ona je u stanju da implementira “dodatke” u već postojeće okruženje, što je čini idealnom za maloprodaje koje na taj način mogu kupcima da ponude visoku dodatnu vrednost, pojašnjavajući im vizuelne aspekte robe koja se prodaje. Aplikacija je besplatna i dizajnirana tako da ne zavisi od jezika kojim se koristi, tako da u suštini može biti korišćena u svim maloprodajama širom sveta.

AR tehnologija projektuje slike na ekran smartfona ili tableta kada je uključena kamera. Očekuje se da će vrednost AR tehnologije koja će biti korišćena u maloprodajama širom sveta do 2023. godine dostići skoro 8 milijardi dolara, što pokazuje da postoji veliki potencijal na reklamnom tržištu. Stoga ne čudi da se tehnologija prihvata, budući da nudi imerzivno iskustvo u realnom vremenu, gde kupac može dobiti vizuelnu reprezentaciju onoga što kupuje, i to na licu mesta. Sa druge strane, isto važi i za kupovinu od kuće, budući da će sada biti moguće iz dnevne sobe ili kancelarije dobiti iskustvo veoma slično maloprodajnom objektu!

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Spremite se za 5 najvećih tehnoloških trendova u 2023. godini

PCPress.rs ImageOKI AR Showroom korisnicima omogućava da vizuelizuju kako će izgledati kompletna ponuda OKI High Definition štampača u boji i multifunkcionalnih uređaja. Na raspolaganju je i mnoštvo drugih materijala, uključujući POS rešenja, banere, postere, nalepnice i druge oznake.

Naša nova AR Showroom aplikacija je prva aplikacija ovakvog tipa u industriji, i pomoći će da biznis razume kako OKI štampači mogu štampati u širokom portfoliju proizvoda i na svim medijima, uključujući film, vodootporne, magnetne i druge medije svih vrsta i veličina. Takođe, korisnici mogu da štampaju na velikom formatu, do 1,3 metra u dupleksu. Aplikacija će maloprodajama širom sveta otvoriti brojne nove mogućnosti i pomoći kreativnom razumevanju i ispunjavanju potreba vizuelne komunikacije,” saopštili su iz kompanije OKI.

Aplikacija je inicijalno bila dostupna za sve iOS naprave, a sada je dostupna i za Android mobilne uređaje. Prva demonstracija je održana u Milanu, 20. oktobra prošle godine, na štandu kompanije tokom međunarodnog sajma VISCOM. Ove godine će se krajem septembra domaćoj publici omogućiti da vidi uživo kako aplikacija radi.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Spremite se za 5 najvećih tehnoloških trendova u 2023. godini

PCPress.rs Image

Naime, na GRAFIMA 2019 sajmu, koji se održava od 25. do 29. septembra, kompanija Original će na svom štandu održati demonstraciju za posetioce, prijatelje i partnere. Svi će moći da vide kako proširena realnost funkcioniše uživo, omogućavajući korisnicima da steknu predstavu o finalnom proizvodu i ponesu papir nazad u svoje kancelarije. Uz OKI C843, namenjen kancelarijskom okruženju, korisnici će moći da odštampaju razne vrste materijala, a moći će i da upotrebe slike ili video iz sopstvene galerije na telefonu i vide kako bi izgledao štampani materijal uz pomoć AR tehnologije.

Da biste preuzeli aplikaciju, dovoljno je da posetite App Store ili Google Play i potražite OKI AR Showroom – ili prosto kliknete na naš link. Više informacija možete pronaći na OKI Retail Solutions. Ponavljamo, svi će na predstojećem GRAFIMA 2019 sajmu od 25. do 29. septembra moći da vide kako ovo funkcioniše uživo, na štandu kompanije Original.

Korisna adresa: Original

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,