Kreator Pokemon Go-a, razvija GPS zasnovanu turističku igru

Nakon fenomenalnog uspeha GPS, AR i lokacijski zasnovane igre Pokemon Go, kao i svežih najava za novu mobilnu igru istog tipa, ali sa temom Hari Potera, Niantic pokreće još jedan veoma zanimljiv projekat. U saradnji sa United Nations World Tourism Organization (UNWTO), kao deo Travel.Enjoy.Respect programa, kreiraće novu edukativnu igru koja će ohrabrivati igrače da istražuju i otkrivaju istorijate lokacija, kako u njihovom okruženju, tako i na putovanjima.

PCPress.rs Image

Niantic i UNWTO će zajedno raditi na iskustvu koje će kombinovati turizam i tehnologiju proširene realnosti, tako što će na različite načine povezati lokacije iz stvarnog sveta sa tehnologijama za mobilne igre. Rezultat bi trebala da bude mobilna AR igra koja će ne samo zabaviti igrače, već će ih motivisati da otkrivaju nove lokacije, ali i da saznaju nešto novo o kulturi i lepotama mesta na kome se nalaze.

Ova igra je za sada u veoma ranom stadijumu razvoja i još uvek nije dovoljno jasno kako će tačno izgledati, kao ni kada će biti završena, ali je jasan njen cilj – da ljude izvuče iz kuća i da ih ohrabri da saznaju nešto novo.

Pročitajte i:  Pokémon Go je zdrav i raste dok se približava svom sledećem desetogodišnjem jubileju

Izvor: UNWTO

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,