BIZIT Seminar

Kreatori uređaja za održavanje sladoleda tuže McDonald’s

McDonald’s je optužen za lažno oglašavanje i krađu uređaja.

PCPress.rs Image

Startup kompanija Kytch je napravila uređaj za popravku ozloglašenih mašina za sladoled u McDonald-u ali uspeh je bio kratak. Mlada kompanija tuži giganta brze hrane tužbom vrednom 900 miliona dolara. McDonald’s je optužen da je uništio posao mladoj kompaniji. Kako?

Tužba na preko 130 stranica je podneta u utorak federalnom sudu u Delaveru. U njoj se tvrdi da je McDonald’s ukrao tehnologiju kompanije Kytch kako bi napravio spostveni proizvod. Osim toga, tužba kaže da je McDonald’s objavio seriju lažnih oglasa u novembru 2020. godine tvrdeći da je tehnologija kompanije Kytch opasna po bezbednost.

Kytch je tokom 2020. godine postao najveći nezavisni prodavac softvera za mašine šejka u McDonald’s sistemu. Međutim, uspeh nije dugo trajao. McDonald’s zajedno sa proizvođačem za meko serviranje Taylor napravili su konkurentski proizvod. Tako Kytch ispada iz igre, a Taylor dobija ekskluzivna prava za preko 13000 lokacija McDonald’sa u SAD-u. U tužbi se navodi da je Taylor pogrešno dizajnirao softver što je dovelo do kvara Kytch mašina širom franšiza i izazvalo kompaniji brojne troškove.

Pročitajte i:  Meta tuži kompaniju Voyager Labs zbog krađe više od 600.000 naloga

Do sada se povodom ove tužbe nije oglasio ni McDonald’s ni kompanija Taylor.

Izvor: NBCNews

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,