Lako i brzo povezivanje – Huawei FreeBuds Pro 2

Živimo u eri u kojoj postoji mnoštvo uređaja koji se povezuju. Velike kompanije teže da čitav proces maksimalno pojednostave i učine lakim, ali to nije uvek jednostavno. Naročito kada su u pitanju bežične konekcije.

PCPress.rs Image

True Wireless Stereo slušalice su svakako na spisku takvih uređaja, budući da komuniciraju sa telefonima, tabletima ili računarima putem Bluetooth konekcije. Istovremeno, nije nezanemarivo koju iteraciju Bluetooth veze vaš uređaj ima, budući da novije verzije Bluetooth standarda donose optimizacije i poboljšanja po pitanju potrošnje, podržanih propusnih opsega i mogućnosti. Lakoća i jednostavnost upotrebe nisu nešto što se tek tako može ostvariti i brojni brendovi to u nekoj meri uspevaju da ponude i olakšaju, ali samo ukoliko su oba uređaja iz njihovog ekosistema. To je i razumljivo, jer se optimizacije i podešavanja samo tako mogu kontrolisati u punoj meri.

PCPress.rs Image

Istovremeno, brojni korisnici imaju određenu dozu straha od ovakvih uređaja, budući da nisu sasvim sigurni koliko bi lako prihvatili novi tip konekcije i da li bi upotreba bila intuitivna i razumljiva. Stoga je često veoma pogodno upariti, na primer, telefon i bežične bubice od istog proizvođača, pod uslovom da taj proizvođač nudi obe vrste uređaja. Jedan od onih koji tu mogućnost i te kako može da ponudi jeste Huawei, koji važi za jednog od najboljih kreatora obe vrste uređaja.

Mate Xs 2 i FreeBuds Pro 2 uz AI Life

Ukoliko imate Huawei telefon (mi smo ovom prilikom koristili Mate Xs 2, ali sve što ćemo ovom prilikom reći važi i za druge Huawei telefone), priključivanje Huawei bežičnih slušalica – za potrebe ovog prikaza smo koristili najnovije FreeBuds Pro 2 – je brzo, lako i intuitivno, baš kao i eventualno njihovo naknadno podešavanje.

Lako i brzo povezivanje slušalica i telefona

Kada sa Huawei App Gallery preuzmete aplikaciju AI Life – aplikaciju koja kontroliše povezivanja sa svim drugim pametnim uređajima i služi kao svojevrsni centar za interakciju sa njima – povezivanje je veoma brzo i lako. Čim otvorite kutiju svojih FreeBuds Pro 2 slušalica, kliknite na plusić u gornjem redu aplikacije, koji služi za dodavanje novih uređaja. Samo koji sekund kasnije, FreeBuds Pro 2 slušalice će biti prepoznate i dodaju se u spisak povezanih uređaja, nakon čega su spremne za upotrebu.

Ažuriranje firmvera jednim klikom

Alternativni način bi podrazumevao odlazak u Bluetooth meni, te isto ovakvo otvaranje kutijice, nakon čega biste morali da držite dugme na boku kutije pritisnuto nekoliko sekundi čekajući da lampica postane bela, što znači da slušalice ulaze u pairing režim rada. Nakon toga biste trebali da kliknete na slušalice u spisku prepoznatih uređaja iz okoline. Međutim, ukoliko dugme držite predugo ili prekratko pritisnutim, moraćete da ponovite ceo proces. Takođe, ukoliko povezujete slušalice na ovaj način, u listi će vam se pojaviti sve što se u okolini prepozna kao Bluetooth uređaj, dok je preko AI Life-a povezivanje direktnije.

Pregled opcija, povezanih uređaja, kontrola potiskivanja buke

Najzad, ono najbitnije jeste što uz AI Life možete da vršite veliki broj naknadnih podešavanja, brzo i lako, pa se AI Life preporučuje ne samo za inicijalno povezivanje, već i za naknadno upravljanje slušalicama. AI Life prikazuje nivo napunjenosti baterije u svakoj slušalici, kao i u njihovom kućištu. Omogućava jednostavno i brzo ažuriranje firmvera (čak i automatski, ukoliko ga tako podesite), što je veoma važno za praktično iskustvo budući da se ovim putem brzo i lako dodaju nove mogućnosti, unapređuju postojeće i sređuju eventualni nedostaci. Recimo, mi smo smesta preuzeli ažuriranje firmvera „teško“ 3,8 MB, koje je unapredilo efekte poništavanja buke, ubrzalo punjenje i popravilo stabilnost Bluetooth konekcije.

Režimi rada i ekvilajzeri

Softver omogućava niz podešavanja i prilagođavanja slušalica, koja ne biste imali ukoliko biste išli povezivanjem preko „standardnog“ Bluetooth menija. Možete upravljati multi-connect opcijama, budući da FreeBuds Pro 2 podržavaju simultano povezivanje na više različitih uređaja. Prigušivanje spoljne buke takođe možete podešavati tako što ćete ga uključivati ili isključivati, ili tako što ćete koristiti Awareness režim, koji pak ima svoja sopstvena podešavanja, gde birate da li želite da propuštate glasove. Prigušivanje spoljne buke ima čak četiri režima rada – Dynamic, Cozy, General i Ultra, koji se razlikuju po stepenu i intenzitetu prigušavanja.

Kontrole dodirom i dodatne opcije

Opcija Sound Effects u suštini omogućava pristup ekvilajzerima. Odavde možete birati između nekoliko predefinisanih režima, ili pak preuzeti sa interneta režim rada koji odgovara onome što želite da slušate. Takođe, možete i manuelno podešavati ekvilajzere odgovarajućom opcijom. Najzad, da bi maksimalno olakšao korišćenje, Huawei je omogućio kontrolu putem niza pokreta prstima, pa tako imate različite funkcije koje aktivirate kada „uštipate“ slušalice, kada ih „štipnete“ i zadržite prste u tom položaju, kao i prevlačenjem preko nekog dela slušalice. Ne samo da ovde možete videti spisak svih komandi i editovati ih, već je Huawei kreirao i poseban tutorijal koji će vas provesti kroz ove funkcije i koji funkcioniše po principu korak po korak, sa ilustracijama svih poteza na ekranu telefona.

Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3: Raskoš jednostavnosti

PCPress.rs Image

Konačno, AI Life donosi i važne mogućnosti u vidu Find Earphones funkcije, za koju nikada ne znate sasvim kada bi vam mogla zatrebati. Tu je i Tip fit test, koji će vam pružiti informaciju koji je vid vrhova za slušalice najbolji za vas, kako biste najbolje prilagodili slušalice svom obliku ušne školjke, odnosno ušnog kanala i dobili optimalan kvalitet zvuka u svakom pogledu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,