Lansiran Huawei Ascend P7

Stigao je nakon najvećih konkurenata, ali će im na tržištu ozbiljno parirati – novi Huawei Ascend P7. Naglasak je stavljen na dizajn, kameru i LTE.

huaweiAscend P7, naslednik uspešnog modela Ascend P6 kompanije Huawei, predstavljen je danas na konferenciji u Parizu, a redakcija PC Pressa bila je jedna od prvih koja imala prilike da se na licu mesta upozna sa novim flagshipom ovog kineskog proizvođača.

“Dobrodošli u prestonicu mode, na lansiranje novog Huawei telefona. Uspeh modela Huawei Ascend P6 dao nam je dosta samopouzdanja. Postali smo treći najveći proizvođač smartfona, ali ne planiramo tu da stanemo. Naši korisnici su mladi, inovatori i mi sa njima delimo tu viziju, želimo da sami sebe stavimo pred izazov i učinimo inovacije mogućim”, rekao je Richard Yu, Huawei Consumer Business Group CEO.

“Želimo da redefinišemo izuzetnost kojim smo postigli prethodnim modelom. Redefinisali smo izradu, iskustvo korišćenja kamere, povezivost”, dodao je on govoreći o novom smartfonu – Ascend P7.

Jedna od glavnih karakteristika ovog uređaja je pomenuta povezivost, odnosno podrška za 4G LTE mrežu, a Ascend P7 jedan je od najtanjih telefona na tržištu koji ovu tehnologiju podržava, sa svega 6,5 milimetara debljine.

Pročitajte i:  Ministarstvo rudarstva i energetike najavilo zeleni projekat sigurnih kuća u saradnji sa kompanijom Huawei

Dizajn ovog uređaja inspirisan je prirodom, rečeno je na konferenciji u Parizu, a kompanija je uložila nekoliko meseci rada na tome da napravi dobar balans između forme i funkcionalnosti.

huawei2

Što se izrade modela Ascend P7 tiče, korišćena je treća generacija Gorilla stakla, a kućište ima metalnu završnicu. Telefon će biti dostupan u beloj, crnoj i roze boji. Redizajniran je i korisnički interfejs koji prati dizajnerski jezik ove serije i novog modela.

“Ima puno definicija dizajna, za mene, to je stvaranje hemije. Smartfoni su danas sve veći, vodili smo se logikom, i želeli da dizajn bude takav da možete da ga ugodno držite u ruci i koristite”, istakao je Joonsuh Kim, Huawei Vice President of Mobile Design.

Treća karakteristika koju iz Huaweia izdvajaju je kamera, a ovaj model ima zadnju kameru od 13 megapiksela i prednju od čak 8 megapiksela.

“Kamera je postala jako važna stavka kod smartfona, a naša istraživanja pokazala su da korisnici žele kvalitetne selfie fotografije, da žele da prave kvalitetne fotografije i u uslovima slabog osvetljenja, ali i da naprave fotografiju za najkraće moguće vreme kako bi zabeležili zanimljive trenutke. Mi smo se potrudili da odgovorimo na te zahteve”, rekao je Changzhu Li, Huawei Head of technology planing.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

Prednja kamera ima rezoluciju od čak 8 megapiksela, a napredna tehnologija u izradi sočivo dodatno unapređuje kvalitet snimaka. Nisu zaboravljeni ni “groufies”, panoramski snimci napravljeni prednjom kamerom.

Fotografisanje u uslovima slabog osvetljenja nije jednostavno, ali kamera na novom Huawei telefonu ima 13MP kameru sa četvrtom generacijom Sony senzora i Image Signal procesorom (ISP) u rangu DSLR-a, a fotografiju je potrebno napraviti za svega 1,2 sekunde.

Što se ostalih hardverskh specifikacija tiče, tu je full HD ekran dijagonale od 5 inča, rezolucije 445 piksela po inču, i četvorojezgarni procesor na 1,8GHz. Baterija ima 2500 mAh, dva dana normalnog korišćenja ili dan jako aktivnog, kažu iz kompanije Huawei. Telefon ćete, zahvaljujući specifičnom slotu za SIM karticu, moći da koristite i za micro i nano SIM kartice.

Trend pametnih dodataka prihvaćen je i u kompaniji Huawei, pa je uz Ascend P7 moguće kupiti i pametnu futrolu, Bluetooth Tag i TalkBand B1.

Telefon radi na Androidu u verziji 4.4.2, a obogaćen je najnovijom verzijom Huawei korisničkog interfejsa, EMUI 2.3.

Huawei Ascend P7 biće dostupan od 7. juna u tridesetak zemalja, među kojima i Srbji, najavljeno je na današnjoj konferenciji, a nakon toga i globalno.

Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3 u prodaji u Srbiji

Preporučena maloprodajna cena uređaja je 449 evra.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,