Lenovo omogućava klijentima da ostvare pun potencijal data centara

Nova ponuda Lenovo servera i rešenja poboljšava učinak, pojednostavljuje upravljanje IT sistemom i smanjuje ukupne troškove poslovanja

Unlock your data center potential 1

Kompanija Lenovo predstavila je nove servere, softver i rešenja koja će kompanijama omogućiti brži pristup informacijama, pojednostavljeno upravljanje IT sistemima, smanjenje ukupnih troškova poslovanja i maksimalno vreme operativnog rada. Uz najnovije Intel-ove procesore serije Xeon, serveri kompanije Lenovo ostvarili su šest svetskih rekorda za performanse u oblastima virtualizacije, upravljanja bazama podataka, upotrebi računara sa visokim performansama (HPC) i radu sa velikm opterećenjima.

Unapređena ponuda data centara kompanije Lenovo uključuje rack i tower servere sa jednim ili dva slota, integrisane blade sisteme, sveobuhvatne HPC (High Performance Computing) sisteme, softvere za upravljanje sistemima i rešenja kreirana u saradnji sa vodećim nezavisnim prodavcima softvera.

  • Optimizovani sistemi za mala i srednja preduzeća, izdvojene kancelarije i distribuirana okruženja. Novi 1U System x3250 M6 rack server single-procesor koji je zasnovan na seriji procesora Xeon E3-1200 v5, kreiran je da podrži infrastrukturne zadatke kao što su e-mejlovi, datoteke i štampanje, POS softver za maloprodaje i aplikacije za udaljene kancelarije.
  • Unapređen portfolio za upravljanje operacijama velikih kompanija i malih preduzeća. Optimizovani za cloud servis, virtualizaciju, big data i analizu, ovi serveri omogućuju i do 44% bolje performanse računara, 22% više jezgara, 12% bržu memoriju, do 23% brže Hadoop performanse za čuvanje i obradu podataka, i do 30% bržu enkripciju podataka u odnosu na prethodnu generaciju, namenjenu za donošenje poslovnih odluka u realnom vremenu. Uz ustaljenu pouzdanost i dostupnost, i vodeću ulogu na tržištu, ovi serveri omogućuju korisnicima efikasnije pokretanje sistema. Istovremeno, oni donose inovativna energetski efikasna svojstva kako bi korisnicima obezbedili da štede energiju i da smanje ukupne troškove poslovanja.
Pročitajte i:  Lenovo najavljuje prvi laptop na svetu sa LPDDR5x memorijskim modulima LPCAMM2

Novi serveri uključuju moćne pouzdane 2U System x3650 M5 servere sa dva slota, System x3550 M5, ThinkServer RD650, RD550, RD450, RD350, ThinkServer TD350, Flex x240 M5, NeXtScale nx360 M5.

Lenovo XClarity za jednostavniji i pouzdanije upravljanje infrastrukturom

Sada dostupan na svim serverima sa dualnim procesorima, XClarity pojednostavljuje upravljanje sistemima sa automatizovanom detekcijom, monitoringom, konfiguracijom, ažuriranjem i optimizacijom potrošnje električne energije. Nova opcija za upravljanje preko mobilnih uređaja omogućuje pristup sa bilo kog mesta. XClarity umanjuje broj korake naophodnih za pokretanja sistema za 75%, kao i vreme pokretanja sa 60 na 6 minuta za ne-upravljačke sisteme, štedeći na taj način dragoceno vreme IT administratora.

Sveobuhvatni portfolio rešenja i usluga za korporativne korisnike

Obiman skup rešenja kompanije Lenovo uključuje provereni cloud, big data i analizu, baze podataka i referentnu arhitkekturu za virtuelizaciju. Lenovo je poboljšao dve nove referentne arhitekture pomoću VMware Software Defined Data Center i platformom Red Hat Enterprise Linux OpenStack, kako bi pomogao korisnicima da ubrzaju pokretanje cloud sistema. Proizvodi i rešenja kompanije Lenovo za preduzeća dostupni su uz vrhunsku globanu podršku Lenovo usluga širom sveta.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

 

Izvor: Lenovo

Facebook komentari: