Lenovo pravi naočare koje mogu da pretvore vaš uređaj u džepni projektor

Kineski tehnološki gigant Lenovo lansira novi nosivi tehnološki proizvod koji korisnicima omogućava igru i strimovanje u pokretu.

PCPress.rs Image

Nove T1 Lenovo naočari T1 korisnicima pružaju impresivan virtuelni ekran

Lenovo naočare T1 mogu da se povežu na većinu MacOS, Windows i Android pametnih telefona, tableta i laptopa, opremljenih sa USB-C. Najavljene kao „privatan displej koji se može nositi“, naočare dolaze sa parom OLED 1920 x 1080 ekrana i ugrađenim zvučnicima. Po izgledu su uglavnom slične pametnim naočarima, ali imaju veoma različitu funkciju od naočara koje je Meta objavila prošle godine. Kada se povežu, Lenovo naočare T1 u suštini pretvaraju vaš uređaj u džepni projektor. Nosite naočare da biste se uronili u hibridnu scenu, sa velikim virtuelnim ekranima koji se pojavljuju pred vašim očima.

Možete da igrate igrice, strimujete TV ili radite na svom uređaju, ali sve to vidite na onome što izgleda kao veliki monitor ispred vas. „Svakog dana ljudi širom sveta sve više prelaze na mobilne uređaje radi zabave i produktivnosti“, rekao je Erik Ju, senior VP centra za komercijalne proizvode i SMB segmenta u Lenovo grupi Intelligent Devices. Lenovo je rekao da će naočare biti dostupne u Kini krajem 2022. godine, a kupci u odabranim drugim zemljama će morati da čekaju do sledeće godine da bi im pristupili. Naočare će u Kini biti poznate kao Lenovo Yoga Glasses. Još uvek nisu utvrđene cene.

Pročitajte i:  MWC 2024: Tri stvari koje su zadivile posetioce

Lenovo je takođe najavio uvođenje sklopivog računara. Novi ThinkPad X1 Fold je ažurirana verzija postojeće kategorije sklopivih računara kompanije koju je lansirala 2020. U onome što kompanija opisuje kao prvi na svetu, ceo ekran novog 16-inčnog ThinkPada je sklopiv. Međutim, sada možda nije najbolje vreme za lansiranje velikog PC proizvoda, prema najnovijim tržišnim projekcijama International Data Corporation. Globalna organizacija za obaveštavanje tržišta tehnologije saopštila je ove sedmice da se očekuje da će globalne isporuke računara pasti za 12,8 posto na 305,3 miliona jedinica u 2022.

Izvor: Siliconrepublic

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,