Data centri 2024

Lenovo ThinkPad X1 Fold: prvi utisci

Ulazimo u novu eru, zahvaljujući Lenovo ThinkPad X1 Fold – prvom preklopnom Windows 10 laptopu na svetu. Kada držite X1 Fold u rukama, definitivno deluje kao da u svojim rukama držite delić budućnosti.

PCPress.rs Image

Budućnost je izgleda sklopiva

Ima mnogo toga da se kaže o specifikacijama i unutrašnjosti X1 Fold-a, od rezolucije ekrana do novog Intel Lakefield i5 procesora, ali ono što se zaista ističe kod ovog uređaja je njegov dizajn. Ovako zaista izgleda inovacija – laptop se presavija poput knjige kada se koristi u landscape režimu. Kožna ploča na zadnjoj strani deluje kao premium poklopac knjige. Kožna ploča lagano klizi dok se zatvara i otkriva sjajnu plastičnu oblogu sa Intel Core i5 žigom u uglu.

Okviri na X1 Fold su prilično veliki, posebno za ovako skup uređaj. Ali, tehnologija koja ovde deluje je u adolescenciji, pa se mogu očekivati neki kompromisi što se tiče trenutnog stanja po pitanju dizajna. Još uvek je čudno videti okvir od pola inča oko ekrana laptopa. Ovo je veoma skup laptop koji nema ogromnu količinu snage, barem prema ranim testovima. Prilično je skuplji od ultrabook-a sličnih karakteristika, a definitivno nije toliko moćan kao 2-u-1 laptopovi slične cene.

Pročitajte i:  Lenovo najavljuje prvi laptop na svetu sa LPDDR5x memorijskim modulima LPCAMM2

Predviđanje buduće tehnologije vrlo je rizično, ali ogroman broj slučajeva primene za nešto poput X1 Fold čini nas sigurnim da ovde zapravo vidimo budućnost. Prerano je reći da li će X1 Fold biti uspešan ili ga uopšte vredi kupiti, ali era sklopivih laptopova je sasvim sigurno pred nama.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,