Top50 Glas publike

Leteći motor kreće u prodaju i serijsku proizvodnju

Ruska tehnološka kompanija Hoversurf najavila je da su vozila koja proizvode, Hoverbike S3 2019, spremna za proizvodnju, te da su rezervacije otvorene.

PCPress.rs Image

Vozila, koja imaju oko 115 kilograma, oslanjaju se na četiri velika propelera kako bi ostala u vazduhu. Hoverbike S3 može da iznese odraslog vozača pet metara iznad zemlje, pri brzinama do 96 km/h od 10 do 25 minuta, u zavisnosti od težine i vremenskih uslova. Policija u Dubaiju već koristi Hoverbike S3 kao deo plana inicijative da se grad pretvori u „pametan“, o čemu smo ranije već pisali.

PCPress.rs Image

Prema rečima kompanije Hoversurf, Hoverbike S3 karoserija je kreiran od ugljeničnih vlakana korišćenjem različitih tehnologija, a ergonomija pilotskog sedišta poboljšana je u novom modelu kako bi vozaču omogućila udobno sedenje na bilo kojoj visini.

Hoverbike S3 je takođe ažuriran novom hibridnom litijum-mangan-niklovom baterijom koja omogućava vozačima da lete do 40 minuta u „režimu drona“. Sigurnosne funkcije uključuju automatske stabilizatore, automatsko poletanje i automatsko sletanje, i sistem elektronske sigurnosti, koji uključuje hitno sletanje, zvučni i vizuelni sistem upozorenja i projekciju protiv smetnji.

Zainteresovani mogu naručiti Hoverbike S3 za 150.000 dolara a isporuka će stići za dva do šest meseci. Hoversurf zahteva 10.000 dolara depozita za rezervaciju.

Izvor: Geek

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,