BIZIT 2022

ZTE Nubia X donosi dva ekrana i novi koncept selfija

U borbi za što bolju pokrivenost ekranom prednje strane telefona do sada je najveći uspeh imao „notch“ sistem (zarezu kojem se nalazi prednja kamera). ZTE Nubia X donosi jedno osveženje na tom planu. U cilju iskorišćenja cele površine, oni su jednostavno izbacili prednju kameru.

PCPress.rs Image

Iako na prvi pogled to izgleda kao potpuno nerazumno rešenje, suštinski i te kako ima smisla. Naime, selfi kamere na telefonima su gotovo po pravilu slabijeg kvaliteta od zadnjih kamera, što se projektuje i na kvalitet uslikanih selfija. Umesto da se bakću s tim, Nubia X je jednostavno iskoristila zadnju kameru za selfi. A da bi ta kamera mogla da  se iskoristi na pomenuti način, na leđima telefona je dodat drugi ekran. Iako ovo nije prvi telefon sa dva ekrana (setite se Yota telefona, sa e-Ink ekranom na leđima), prvi put smo dobili telefon koji nudi dva kolor ekrana.

Osnovni LCD ekran FHD+ rezolucije zauzima praktično celu prednju stranu telefona i ima dijagonalu od 6,26 inča, dok je na leđima postavljen OLED ekran dijagonale 5.1 inč i rezolucije 1520 x 720 piksela. Za fotografije se koristi dual kamera, rezolucija 16 MP f/1.8 i 24 MP f/1.7, (što je daleko bolje rešenje za selfije od bilo kakve prednje kamere na drugim telefonima). Proizvođač kaže da softver za kamere koristi AI kako bi analizirao etničku pripadnost, facijalne ekspresije, godine, boju kože i druge karakteristike i da na osnovu toga definiše optimalnu kombinaciju parametara za fotografisanje. Na raspolaganju je ukupno 4000 različitih scena.

PCPress.rs Image

Telefon pokreće Snapdragon 845 čipset sa 6 ili 8 GB RAM-a, a postoje varijante do 256 GB prostora za podatke, što će mnogima biti potrebno, jer ne postoji mogućnost proširenja putem microSD kartice. Baterija od 3800 mAh dovoljna je za barem jedan dan rada.

Cena osnovnog modela sa 6 GB RAM-a i 64 GB prostora za podatke je 470 USD, a „najjačeg“ modela sa 8 GB RAM-a i 256 GB storidž prostora je 620 USD.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,