LG će nastaviti da posluje u sektoru mobilnih telefona uprkos gubicima

LG Mobile je tokom prošle godine izgubio čak 700 miliona dolara u odeljenju mobilne telefonije. To se desilo uprkos odličnim rezultatima u drugim sektorima kompanije, koji su na kraju rezultovali njenom rekordnom profitabilnošću. Stoga je logično da se nameće zaključak da mobilni telefoni više nisu tako profitabilan biznis, i postavi pitanje hoće li LG nastaviti da posluje u ovoj sferi.

PCPress.rs Image

Kako stvari stoje, barem dok je CEO kompanije LG Electronics Qiao Yujin, pitanje izlaska LG-a sa ovog tržišta se neće postavljati. Drugim rečima, CEO je potvrdio da LG ostaje u sektoru mobilnih telefona.

LG-jev portfolio obuhvata razne vrste elektronskih uređaja, uključujući one za kola i dom, i svi oni se prožimaju sa smartfonima i njihovom tehnologijom. Stoga, nismo ni razmatrali eventualni izlazak sa smartfon tržišta,” eksplicitno je potvrdio Qiao.

No, ostaje činjenica da LG Mobile gubi novac već praktično četiri godine. Čak 15 poslednjih tromesečja se završilo sa prijavljenim gubicima, koji se polako uvećavaju kako vreme prolazi. Poređenja radi, u 2017. godini je gubitak LG Mobile odeljenja iznosio 192 miliona dolara, dok je za proteklu godinu povećan čak na pomenutih 700 miliona! LG računa da će se stvari preokrenuti sa dolaskom 5G tehnologije, kao i novih formata telefona, kakvi se očekuju tokom 2019. i u narednim godinama.

Pročitajte i:  LG objavio prvi bežični transparentni OLED TV

Izvor: GizChina

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,