LG planira da predstavi OLED panele dijagonale 20″

LG će do kraja godine u svojoj ponudi imati i OLED panele dijagonale 20“, koji će biti namenjeni za računarske monitore. Ova kompanija je vodeća po proizvodnji OLED panela za druge tipove uređaja, kao što su televizori velikih dijagonala, telefoni, pametni satovi…, a sa proširenjem ponude cilja na tržište monitora i manjih televizora. Iz kompanije takođe stižu vesti da rade na razvoju OLED panela za VR naočare, ali i savitljivih OLED panela, čije će zaobljenje korisnici moći sami da podešavaju prema potrebi.

oled

Još uvek se ne zna kada će se novi paneli od 20“ naći u uređajima koje ćemo moći da kupimo. Zna se da će oni biti dostupni proizvođačima uređaja pre kraja ove godine, što znači da bi prvi uređaji sa njima mogli da budu u prodaji tek u drugoj polovini, ili krajem sledeće godine.

S obzirom da su LG OLED paneli na televizorima daleko kvalitetniji od panela u računarskim monitorima, kako po pitanju kvaliteta slike, tako po pitanju kontrasta i uniformnosti prikaza, a od skora nude i kompetitivne brzine odziva i osvežavanja, ponuda uređaja sa OLED panelima u ovoj kategoriji mogla bi da bude veliki pomak napred.

Pročitajte i:  LG otvorio prvu fabriku za proizvodnju punjača za EV u SAD

Trenutno, većina monitora iz visoke klase je fokusirana ili na preciznost prikaza boja za kreativne profesionalce, ili na ultra-brz odziv i osvežavanje za gejmere. Generalno, kvalitet slike kod većine monitora je bar za klasu ispod kvaliteta prikaza na televizorima i pametnim telefonima. Dolazak OLED panela objediniće sve to zajedno u jednom uređaju. Ipak, mislimo da će do šireg prihvatanja OLED tehnologije u monitorima doći tek kada u ponudi budu i paneli sa većim dijagonalama, jer je za današnje standarde 20“ ipak premala dijagonala za ozbiljan rad.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,