LG smart TV omogućuje Google Stadia

LG pametni televizori uskoro dobijaju Google Stadia podršku za video igre u oblaku. Doduše, samo modeli koji koriste specifičnu webOS verziju koja podržava Google-ove gejming usluge.

PCPress.rs Image

Ako mogu cloud- igre putem telefona, zašto ne bi i putem pametnih televizora?

Nove opcije na pojedinim modelima LG pametnih televizora, zameniće potrebu za kupovinom posebnog uređaja za pristup Stadia biblioteci. LG proizvodi pametne televizore sa webOS (operativnim sistemom kompanije), dok neki drugi proizvođači koriste operativne sisteme trećih strana. WebOS je LG-jeva platforma, koja korisnicima omogućuje direktan pristup popularnim striming servisima kao što su Netflix i Disney+ aplikacije. Na jučerašnjem događaju, publika je obaveštena o novoj usluzi- Google Stadia.

Aplikacija se može skinuti putem LG app radnje na pametnom televizoru, ali samo ukoliko model podržava webOS 5.0 ili webOS 6.0. To znači da samo noviji modeli uređaja (proizvedeni od 2020. godine) podržavaju pomenutu cloud platformu.

Podsećamo da je Google Stadia veoma korisna cloud platforma, koja zamenjuje kupovinu novog i skupog hardvera za igranje zahtevnijih igara. Platfoma omogućuje korisnicima strimovanje sadržaja putem oblaka, uz uslov brze internet veze. Kako je servisu moguće pristupiti putem računara, laptopa ili telefona, sasvim je očekivano da nova instanca bude pametni televizor.

Pročitajte i:  Kompanija LG strateški investira u robotiku

Ipak, ovo nije jedini servis koji LG-evi noviji tipovi pametnih televizora podržavaju. Prošlog meseca, LG je objavio GeForce NOW app beta test za pojedine webOS smart TV modele, koji bi trebalo da pripremi teren za pristup NVIDIA cloud platformi.

Izvor. slashgear

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,