BIZIT plus

LinkedIn veštačkom inteligencijom pomaže da budete bolji u razgovorima za posao

Ukoliko tražite posao tokom ovih teških vremena, LinkedIn vam možda može pomoći. Microsoft-ova društvena mreža predstavila je AI alate koji vam mogu pomoći i da upoznate potencijalne poslodavce i i da se pripremite za neka komplikovana pitanja na intervjuu.

PCPress.rs Image

AI koji pomaže

Pre svega, LinkedIn testira „video predstavljanja“ kako bi se kandidati upoznali sa potencijalnim poslodavcima u trenutku kada je licem u lice nemoguće zbog COVID-19 izolacija. Pomoću tog alata HR menadžere može da zatraži sastanak, a kandidat može da odgovori bilo videom ili pismeno. To će kandidatima omogućiti da „pokažu svoje takozvane soft veštine potencijalnim poslodavcima kada nisu u istoj prostoriji“, primetio je LinkedIn.

To je sve u redu i dobro, ali raditi video intervju (čak i onaj klasičan uživo) je veština koja zahteva vežbanje. U tom cilju LinkedIn je takođe otkrio AI insant povratne informacije, a koje idu zajedno sa alatkom za pripremu intervjua. Nakon što kandidati uvežbaju odgovore na pitanja, mogu da ih snime i dobiju procenu „sa povratnim informacijama o prolaznosti, koliko puta koristite reči za popunjavanje i osetljive fraze koje treba izbegavati“, navodi LinkedIn.

Pročitajte i:  Suosnivač Google DeepMind-a pridružuje se Microsoftu  

To bi moglo da spasi kandidate od bilo kakvih potencijalnih neuspeha i neprijatnih situacija, a istovremeno će im dati povratne informacije, barem u meri u kojoj mašina može da doprinese. Povratne informacije vezane za pripremu intervjua sada se objavljuju širom sveta i njima se može pristupiti „odmah nakon što se prijavite za poslove na početnoj stranici LinkedIn poslova“, saopšteno je iz kompanije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: