BIZIT plus

Linkovi ka fajlovima na Discordu će isteći nakon jednog dana radi suzbijanja malvera 

Svi koji koriste Discord za skladištenje fajlova će želeti da promene tu praksu, jer će linkovi ka tim fajlovima početi da se obnavljaju svakih 24 sata do kraja ove godine.

PCPress.rs Image

Svako ko koristi Discord za skladištenje fajlova trebalo bi da razmotri korišćenje druge usluge

Kompanija je obavestila Bleeping Computer da će ovaj korak pomoći u borbi protiv širenja malvera na njihovoj platformi, jer će im to omogućiti veću sposobnost “ograničavanja pristupa označenom sadržaju”.

Prema članku, Discord tvrdi da promena neće uticati na one koji dele sadržaj na platformi, jer će se linkovi unutar klijenta automatski obnavljati. Međutim, linkovi koje se dele van Discorda neće funkcionisati dan nakon što budu obnovljeni. Kompanija je navela da će više informacija podeliti “u narednim nedeljama” sa razvojnim timovima, koji “mogu očekivati minimalan uticaj”.

Kako Bleeping Computer primećuje, kompanija za kibernetičku bezbednost Trellix, je izvestila da je “pronašla oko 10.000” uzoraka malvera distribuiranih na mreži koji su bili smešteni na Discord-ovoj mreži za isporuku sadržaja (CDN – content delivery network). Napadači, kako je naveo Trellix, koriste veb kukije platforme kako bi izvukli podatke sa računara žrtava i preneli ih u Discord kanale koje kontrolišu napadači.

Pročitajte i:  Discord najavio otpuštanje 170 radnika

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: