Logitech MX Vertical – ergonomija na novom nivou

Mnogi miševi koje smo videli na tržištu danas su prilično standardni u pogledu dizajna. S druge strane, Logitech je eksperimentisao sa različitim dizajnima, kao i sa MX Ergo-om koji ima kuglicu sa strane. Sada izgleda da se kompanija vratila na tržište sa nečim što bi mogao da bude njen najluđi dizajn – Logitech MX Vertical model.

PCPress.rs Image

Kao što samo ime sugeriše, ovo je miš koji je dizajniran da se koristi vertikalno, ili sa strane. Nema potpun ugao od 90 stepeni, već je pozicioniran pod uglom od 57 stepeni, koji prema Logitech-u može da smanji pritisak podlaktice i pritisak na zglob do 10% u odnosu na regularne miševe.

Bez obzira da li su ove tvrdnje istinite ili ne, ostaje da se vidi, ali kao što je slučaj sa mnogim miševima i drugim perifernim uređajima poput tastature, na kraju se sve svodi na lične potrebe i preference. Ono što odgovara nekome ne znači da će odgovarati i vama. Što se tiče ostatka specifikacija MX Vertical-a, imaće mogućnost bežičnog povezivanja i podršku za Logitech Flow koji korisnicima omogućava jednostavno prebacivanje između računara dok prebacuje dokumente.

Takođe poseduje senzor od 4.000 DPI, a tu je i dugme koje korisnicima omogućava da menjaju brzinu senzora u hodu. Miš poseduje bateriju koja je naznačena da ima autonomiju do četiri meseca sa jednim punjenjem, a jednokratno punjenje će biti dovoljno da vam obezbedi dodatnih tri sata korišćenja. Može da se puni preko USB-C porta. Logitech MX Vertical će koštati 100 dolara kada se bude našao u prodaji od septembra, a trenutno je dostupan za naručivanje preko Logitech-ove veb stranice.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB