N Central domination

Magic Leap sledeće godine lansira nove AR naočare za kompanije

Kompanija Magic Leap, uložila je 500 miliona dolara u nove Magic Leap 2 AR slušalice, za koje se očekuje da se pojave na tržištu sledeće godine.

PCPress.rs Image

U obraćanju za CNBC, Pegi Džonson, izvršna direktorka kompanije, rekla je da će, sa novim ulaganjem, kompanija imati veću finansijsku stabilnost i mogućnost za nastavak rasta i širenja u AR industriji.

Na tviter nalogu kompanije, objavljena je slika budućeg uređaja, uz detaljniji opis iz kojeg saznajemo da je u pitanju najlakši i najmanji uređaj u industriji, koji će se koristiti i u osvetljenim okruženjima. U saopštenju objavljenom na sajtu komapnije, piše da će novi uređaj imati inovativne karakteristike, poput zatamnjenja i proširenog vidnog polja. 

Podsećanja radi, kompanija Magic Leap nudi rešenja za različite industrije i sarađivala je sa kompanijama Ericsson i Farmers osiguranje, na projektu daljinskog obučavanja zaposlenih za vreme pandemije Covid 19. Počela je sa radom kao “misteriozni AR startap”, koji je dobio finansiranje od 3 milijarde evra. Džonsonova je, u postu objavljenom 11. oktobra, istakla da je istraživanje IDC (International Data Corporation), pokazalo da se do kraja 2024. godine očekuje da AR/VR tržište poraste do, približno, 140 milijardi dolara. Time je, verovanto, htela da ukaže da je dalje ulaganje u VR rešenja opravano i poželjno.

Džonsonova, koja je na čelu firme od 2020. godine, istakla je i da je Magic Leap formirao strateška partnerstva sa Google Cloud, PTC, NVDIA i VMWare i da će sledeći korak kompanije biti širenje poslovanja u potrošačku sferu.

Izvor: Magic Leap

Facebook komentari:
SBB