BIZIT plus

Mali robot za vaše roletne

SwitchBot, kompanija za pametne kuće koja vodi robotiku na mesta koja niko nije zamislio, smislila je još jedan genijalni gedžet. Novi SwitchBot Blind Tilt od 69 dolara počinje na Kickstarteru, a očekuje se da će narudžbe biti isporučene pre Božića.

PCPress.rs Image

Automatizovane motorizovane zavese i roletne su luksuz jer su generalno veoma skupe – počevši od oko 300 do 400 dolara po prozoru i brzo rastu. Prednosti su, međutim, prilično impresivne: ušteda energije, udobnost, sigurnost i pametno osvetljenje.

Pametne roletne mogu automatski da se podese kako bi vaš dom bio dobro osvetljen tokom celog dana, sprečio sunce ili pomogao da se zadrži topli vazduh. Možete ih otvoriti i zatvoriti po rasporedu kada vas nema kako biste oponašali da je neko kod kuće, a za ljude sa problemima u kretanju oni su neverovatno korisni, posebno sa glasovnom kontrolom.

Rešenja za naknadnu ugradnju kao što je SwitchBot Blind Tilt su popularna jer su jeftinija jer ne zahtevaju zamenu cele nijanse.

SwitchBot je mali motor koji se pričvršćuje na vaše roletne kako bi ih automatski otvorio ili zatvorio na osnovu postavljenog rasporeda ili bilo kog nivoa osvetljenosti koji želite pomoću ugrađenog senzora svetlosti. Blind Tilt se napaja solarnim panelom koji se nalazi na spoljašnjoj strani roletne. Ima litijumsku bateriju od 2.000 mAh koja se takođe može puniti preko USB kabla tipa C, a komunicira sa aplikacijom za pametne telefone SwitchBot preko BLE 5.0 za programiranje i kontrolu.

Može da radi sa glasovnim pomoćnicima, uključujući Alexa i Google, kao i Apple-ov Siri preko Siri prečica. Takođe možete da ga dodate u rutine pametnog doma da bi se vaše roletne automatski otvorile kada pokrenete rutinu Dobro jutro, na primer.

Može se upariti sa daljinskim upravljačem SwitchBot od 30 dolara, a možete postaviti rasporede i kontrolisati svoje roletne pomoću aplikacije SwitchBot.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: