Međunarodni dan žena 2023: Najbolje zdravstvene funkcije za korisnice Apple uređaja

U susret 8. martu, evo najboljih zdravstvenih funkcija za žene, korisnice Apple uređaja.

PCPress.rs Image

Međunarodni dan žena 2023. je odmah iza ugla

Senzor temperature

Sa WatchOS-om 9, Apple Watch je u stanju da prati temperaturu korisnika dok spava, tako da može da vidi promene u odnosu na osnovnu liniju. Apple kaže da će nakon nošenja Apple Watch-a pet noći sa omogućenim fokusom na spavanje i praćenjem spavanja, korisnici moći da vide noćne promene u odnosu na osnovnu temperaturu u aplikaciji Health na iPhone-u. Gledanje noćnih promena može vam dati uvid u vaše opšte zdravlje.

PCPress.rs Image

Retrospektivne procene ovulacije

Apple Watch Series 8 daje korisnicima retrospektivne procene ovulacije, koristeći podatke o temperaturi zgloba. Apple kaže da ako nosite svoj Apple Watch svake noći sa uključenim Sleep Focus-om, možete dobiti retrospektivne procene ovulacije nakon otprilike dva menstrualna ciklusa.

PCPress.rs Image

Odstupanja ciklusa

Uz Apple Watch i WatchOS 9, korisnice koje koriste funkciju praćenja ciklusa mogu da primaju obaveštenja o uobičajenim odstupanjima ciklusa na osnovu svojih zabeleženih podataka ciklusa. To uključuje neredovne menstruacije, retke menstruacije, produžene cikluse ili uporan spoting.

Pročitajte i:  Apple će moći da obavi update  na novim telefonima bez vađenja iz kutije

PCPress.rs Image

Istorija ciklusa

Korisnice mogu da kreiraju PDF istoriju svog ciklusa, uključujući detalje kao što su zabeleženi periodi, temperatura zgloba, retrospektivne procene ovulacije, simptomi i odstupanja ciklusa. Ovo će pomoći korisnicama da budu bolje informisane kada razgovaraju sa svojim lekarima.

PCPress.rs Image

Cycle Tracking

Funkcionalnost praćenja ciklusa Apple Watch-a koristi podatke senzora temperature kako bi pružila retrospektivnu procenu kada je korisnica verovatno ovulirala, što može biti od pomoći za planiranje porodice.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,