BIZIT 2022

Mercedes G-Class 2019 imaće odličnog glasovnog asistenta

Mercedes-Benz je potpuno redefinisao G-klasu, te je tokom sajma automobila u Detroitu predstavio model 2019 G550. I dok prati onaj vintage, kockasti izgled prethodnih modela, u ovaj automobil je konačno ušla i nova tehnologija.

PCPress.rs Image

Tako G550 2019 podseća na neku restauriranu staru građevinu, koja je zadržala spoljašnji izgled, ali je iznutra potpuno u skladu sa vremenom, te najnovijim tehnološkim dostignućima. To je naročito važno ako se ima u vidu da Mercedes-ove najbogatije mušterije biraju ovaj model pre nego bilo koji drugi SUV, te se čini da je retro model sa stavom ono što se traži u svetu moderne tehnologije.

PCPress.rs Image

Kada se radi o enterijeru G-Wagen 2019 je u toku kada su sve opcije u okviru sistema za zabavu u pitanju, što se na prvi pogled ne očekuje, budući da gruba spoljašnjost podseća na neka druga vremena. Tako glasovni asistent ima dva TFT ekrana, te čini da ovaj model u potpunosti ispuni ono što se očekuje od modernog automobila. Oni koji su testirali ovog, te glasovne asistente na srodnim modelima, tvrde da funkcionišu logično poput Alexa-e, te su bili jedna od udarnih tema na CES 2018. Asistent se aktivira tako što mu se vozač obrati sa “Hej, Mercedes”, te dalje razume indirektan govor poput Alexa-e ili Google Assistant-a. Tako će, na primer, komanda za grejanje moći da glasi „Hej, Mercedes, hladno mi je“, umesto „Hej, Mercedes, podesi temperaturu na toliko i toliko“. Pored toga, Mercedes-ov asistent ima i sopstvenog agenta za pretraživanje, koji, kada se traži restoran ili neka druga lokacija, pored koordinata pretražuje i Yelp kritike, te i te podatke integriše u navigacione informacije.

Pročitajte i:  Električna G-Klasa stiže 2024. godine

PCPress.rs Image

Na kraju se postavlja pitanje da li je bilo neophodno da Mercedes kreira novog glasovnog asistenta, na koje, oni koji se bave temom, odgovaraju: možda ne za prosečnog korisnika. Ali ako se uzme u obzir da su se u kompaniji potrudili da njihov asistent zvuči prirodno, te ne liči na nešto što je završeno u poslednjem trenutku, onda možemo da poverujemo da će se u budućnosti na putevima širom sveta često čuti: „Hej, Mercedes“.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,