Top50 Glas publike

Mercedes G-Class 2019 imaće odličnog glasovnog asistenta

Mercedes-Benz je potpuno redefinisao G-klasu, te je tokom sajma automobila u Detroitu predstavio model 2019 G550. I dok prati onaj vintage, kockasti izgled prethodnih modela, u ovaj automobil je konačno ušla i nova tehnologija.

PCPress.rs Image

Tako G550 2019 podseća na neku restauriranu staru građevinu, koja je zadržala spoljašnji izgled, ali je iznutra potpuno u skladu sa vremenom, te najnovijim tehnološkim dostignućima. To je naročito važno ako se ima u vidu da Mercedes-ove najbogatije mušterije biraju ovaj model pre nego bilo koji drugi SUV, te se čini da je retro model sa stavom ono što se traži u svetu moderne tehnologije.

PCPress.rs Image

Kada se radi o enterijeru G-Wagen 2019 je u toku kada su sve opcije u okviru sistema za zabavu u pitanju, što se na prvi pogled ne očekuje, budući da gruba spoljašnjost podseća na neka druga vremena. Tako glasovni asistent ima dva TFT ekrana, te čini da ovaj model u potpunosti ispuni ono što se očekuje od modernog automobila. Oni koji su testirali ovog, te glasovne asistente na srodnim modelima, tvrde da funkcionišu logično poput Alexa-e, te su bili jedna od udarnih tema na CES 2018. Asistent se aktivira tako što mu se vozač obrati sa “Hej, Mercedes”, te dalje razume indirektan govor poput Alexa-e ili Google Assistant-a. Tako će, na primer, komanda za grejanje moći da glasi „Hej, Mercedes, hladno mi je“, umesto „Hej, Mercedes, podesi temperaturu na toliko i toliko“. Pored toga, Mercedes-ov asistent ima i sopstvenog agenta za pretraživanje, koji, kada se traži restoran ili neka druga lokacija, pored koordinata pretražuje i Yelp kritike, te i te podatke integriše u navigacione informacije.

Pročitajte i:  Dead Island 2: Igra koja se igra uz pomoć glasa

PCPress.rs Image

Na kraju se postavlja pitanje da li je bilo neophodno da Mercedes kreira novog glasovnog asistenta, na koje, oni koji se bave temom, odgovaraju: možda ne za prosečnog korisnika. Ali ako se uzme u obzir da su se u kompaniji potrudili da njihov asistent zvuči prirodno, te ne liči na nešto što je završeno u poslednjem trenutku, onda možemo da poverujemo da će se u budućnosti na putevima širom sveta često čuti: „Hej, Mercedes“.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,