ePlaneta

Mercedes testira integraciju ChatGPT u svojim vozilima

Mercedes-Benz stavlja ChatGPT u svoja vozila. Proizvođač automobila koristi Microsoft-ovu Azure OpenAI uslugu da prenese virusni model na prirodnom jeziku svom glasovnom asistentu u automobilu.

PCPress.rs Image

Beta verzija dostupna samo određenim korisnicima

Umesto da samo odgovara na jednostavne i unapred programirane komande kao što su „Pojačajte toplotu.“ ili „Koja je prognoza?“, ChatGPT može da vodi prirodne razgovore o praktično bilo kojoj temi, uključujući kontekstualna dodatna pitanja. Pored toga, Mercedes kaže da istražuje dodatke za ChatGPT kako bi omogućio zadatke kao što su rezervisanje u restoranima ili rezervisanje karata za bioskop putem prirodnog jezika.

Iako bi dugotrajno ćaskanje na putu moglo da dovede do ometanja vožnje, činjenica da se radi samo o glasu trebalo bi da umanji zabrinutost zbog nepromišljenosti. Možda bi to čak moglo pomoći ako biste odgovarali na pitanja koja biste inače bili u iskušenju da pogledate na svom telefonu dok ste za volanom. Tromesečna beta verzija pokrivaće samo odabrane Mercedes-ove modele koji koriste MBUX infotainment sistem.

Pročitajte i:  OpenAI planira blokadu pristupa ChatGPT-u u Kini

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,