ePlaneta

Meta dodaje roditeljski nadzor Quest VR slušalicama

Meta dodaje roditeljski nadzor svim Quest slušalicama virtuelne realnosti, omogućavajući roditeljima i starateljima da provere vreme maloletnih korisnika ispred ekrana i primaju upozorenja ili zahteve za odobrenje za kupovinu. Ova vest dolazi zajedno sa proširenjem opcija roditeljske kontrole na Instagramu, kao i novim bezbednosnim funkcijama na društvenoj platformi Horizon Worlds VR, koja se ove nedelje širi na UK.

PCPress.rs Image

Opcije slične onima na telefonima

Kao što je navedeno u postu na blogu i prvi put predstavljeno u martu, Meta nove opcije su slične onima koje se nalaze na telefonima. Njihovo korišćenje zahteva povezivanje Facebook naloga tinejdžera – koji je neophodan za korišćenje slušalica – sa nalogom roditelja ili staratelja. (Deca mlađa od 13 godina ne bi trebalo da koriste Quest, a ljudi mlađi od 18 godina ne mogu da pristupe Horizon Worlds-u, tako da su ove funkcije namenjene drugim VR aplikacijama.)

Kada se nalozi povežu, odrasla osoba može da vidi sve aplikacije koje tinejdžer poseduje, kao i njihovu Oculus listu prijatelja. Tinejdžeri mogu da podnesu zahteve za kupovinu aplikacija koje su blokirane sistemom za ocenjivanje uzrasta, a odrasli takođe mogu izabrati da blokiraju određene aplikacije, uključujući web pretraživač sistema. Oni takođe mogu blokirati funkcije Link i Air Link, koje podržavaju reprodukciju PC VR sadržaja na Quest-u.

Pročitajte i:  EU aktivisti za privatnost zahtevaju da Meta prekine sa korišćenjem ličnih podataka za obuku AI

Meta svoju budućnost vidi u tehnologiji virtuelne i proširene stvarnosti, a ne u tradicionalnim društvenim mrežama, ali njeni rukovodioci su priznali da bezbednost korisnika predstavlja potencijalno „egzistencijalni“ problem za VR društvene prostore. Problem postaje sve hitniji jer Meta integriše višekorisnička iskustva direktno u Questov početni ekran, funkciju koja je objavljena u najnovijem ažuriranju. Horizon Home je postavljen kao mesto za mala okupljanja prijatelja i porodice – a ako ta porodica uključuje decu, nove funkcije Meta nude malo više kontrole nad onim što još rade u VR-u.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,