Meta izgubila 2,8 milijardi dolara zbog platforme Reality Labs

Meta je izgubila 2,81 milijardu dolara zbog svog odeljenja virtuelne realnosti, Reality Labs.

PCPress.rs Image

Metaverzum, metaverzum, metaverzum

Značajna suma je najnoviji znak da izvršni direktor Mark Zakerberg nastavlja da ulaže mnogo na usmeravanje kompanije ka razvoju proizvoda virtuelne realnosti i proširene stvarnosti, odnosno takozvanog „metaverzuma“.

To je značajan, ali pristupačan trošak za kompaniju koja je zaradila 8,36 milijardi dolara operativnog prihoda uz 28,82 milijarde dolara ukupne prihoda tokom prethodnog kvartala.

Zakerberg i drugi rukovodioci kompanije veruju da će slušalice za virtuelnu i proširenu stvarnost biti glavna računarska platforma sledeće generacije. Oni su voljni da potroše mnogo na tehnologije koje će godina proći kroz mnoge prototipe kao i na osoblje tehničkih stručnjaka, kako bi se takmičili sa Apple-om, Google-om, Microsoft-om i drugim kompanijama.

Meta-ine Quest 2 slušalice, trenutno su najpopularnije VR slušalice na tržištu, iako je ukupno tržište i dalje malo. Meta je najavila da će povećati cenu za svoje VR slušalice. Kompanija planira da objavi nove modele ove godine. Novi modeli slušalica uključivaće funkcije za praćenje očiju i prepoznavanje izraza lica.

Pročitajte i:  Meta donosi nove postavke na Instagram i Threads servisima

Takođe, Meta je dosta potrošila na kupovinu VR kompanija koje razvijaju osnovne tehnologije za slušalice. Međutim, FTC je tužila kompaniju, kako bi je sprečila da kupi Supernatural, proizvođača popularne VR aplikacije. Prema izveštajima, FTC navodi da će se svaka buduća akvizicija suočiti sa značajnom regulatornom kontrolom.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: