Meta pod istragom zbog aplikacije „Supernatural“

Meta je kupila kompaniju Within u oktobru.

PCPress.rs Image

Kupovina koja donosi dosta problema

Meta je na nišanu FTC-a (Federal Trade Commission) zbog svojih različitih akvizicija za koje agencija veruje da su možda napravljene da dominiraju prostorom i eliminišu konkurenciju.

Prema informacijama, jedna od kupovina koju razmatra FTC je ugovor vredan 400 miliona dolara za kupovinu kompanije Within, koja je programirala aplikaciju „Supernatural“ za fitnes vežbanje.

Agencija je navodno otvorila istragu o kupovini nakon Dana zahvalnosti, skoro mesec dana nakon što su kompanije objavile kupovinu još u oktobru. Ako je izveštaj tačan ni FTC ni kompanije nisu potvrdile regulatornu reviziju. Within i Meta ne bi mogli da zaključe posao još godinu dana. Međutim to bi moglo potrajati i duže ako ga agencija ospori na sudu.

Within nije jedina kompanija koja distribuira VR aplikacije koje je Meta nabavila, ali su ostali očigledno bili premali da bi se mogli proučavati.

VR aplikacije za fitnes, poput opreme za vežbanje kod kuće, postale su popularne tokom zatvaranja, dok je „Supernatural“ brzo postao popularan nakon lansiranja u aprilu 2020.godine.

Pročitajte i:  WhatsApp sada omogućava da prikačite do 3 poruke u četovima

Jedna od mogućih mera FTC-a za ispitivanje, je to da li Meta planira da razvije sopstvenu VR aplikaciju za vežbanje. Na kraju, Meta-i će biti potrebno manje vremena da nabavi postojeći proizvod nego da napravi sopstveni.

Mark Zuckerberg je u prošlosti rekao da je „bolje kupiti nego se takmičiti“, u vezi sa Facebook-ovom akvizicijom Instagram-a.

FTC je nedavno podneo nove antimonopolske tužbe protiv kompanije, optužujući je da je koristila svoje Instagram i WhatsApp akvizicije 2012. godine i 2014. godine kako bi osigurala svoju poziciju na tržištu. Takođe, Meta je i dalje suočena sa istragom zbog najavljenje kupovine Giphy-ija od 400 miliona dolara 2020.godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,