Opera integriše ChatGPT za veb stranice i članake

Nova funkcija će uskoro biti dostupna.

PCPress.rs Image

Nova funkcija – Shorten

Kompanija je najavila planove za integrisanje generativnih AI mogućnosti u svoj veb pretraživač, počevši od „Shorten“. Shorten je funkcija koja će koristiti ChatGPT za kreiranje sažetih članaka i veb stranica.

Kada alatka postane javno dostupna, biće prikazana nova ikona sa desne strane u delu kod adrese. Kada se izabere nova opcija, otvoriće se bočna traka na kojoj će ChatGPT pružiti sažetak veb stranice koja je izabrana.

Jan Standel, potpredsednik za marketing i komunikacije u Operi, rekao je da će Shorten funkcija biti dostupna korisnicima „vrlo brzo“. Kompanija radi i na drugim funkcijama koje pokreće veštačka inteligencija za koje tvrdi da će poboljšati iskustvo u Operi. Međutim, kompanija nije navela šta će ti dodaci podrazumevati.

Najava za novu funkciju stiže iste nedelje kada je Microsoft naveo da redizajnira Edge kako bi dodao AI u pretraživač. Takođe, Google je prošle nedelje naveo da razvija Bard, AI chatbot koji pokreće njegova LaMDA platforma. Sve ovo govori o tome da Opera i Microsoft vide generativnu veštačku inteligenciju kao način da budu veća konkurencija Google-u na tržištu pretraživača. Međutim, ostaje da se vidi da li će korisnici zaista prebaciti sa Chrome-a kao rezultat novi dodataka koje će nuditi Opera i Microsoft.

Pročitajte i:  DeepMind okvir nudi napredak u rasuđivanju LLM-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,