Meta planira lansiranje AR naočara 2027.godine

Kompanija je podelila svoje AR/VR planove sa zaposlenima.

PCPress.rs Image

Zaposleni će prvi put testirati uređaj 2024. godine

Meta je sa zaposlenima podelila svoj najnoviji plan hardvera za proširenu i virtuelnu realnost. Kompanija planira da lansira svoje prve AR naočare 2027.godine. Kompanija će 2025. godine predstaviti prvi par pametnih naočara sa ekranom, zajedno sa pametnim satom sa “neuralnim interfejsom” za kontrolu. Međutim, za četiri godine uređaj koji će kompanija lansirati je isti onaj za koji Mark Zakerberg veruje da bi mogao da postane Metin „iPhone trenutak“. Odnosno, Zakerberg misli da bi to moglo da uzdrma industriju i stekne popularnost kao iPhone.

Naočare će navodno imati mogućnost da projektuju avatare kao visokokvalitetne holograme. Takođe, očekuje se da će biti prilično skupe. Zaposleni će dobiti priliku da prvi put testiraju uređaj 2024. godine pre nego što se pojavi u javnosti.

Meta razvija i svoj pametni sat

Kompanija je takođe navela i druge AR i VR uređaje koje planira da lansira pre nego što budu spremne njene punopravne AR naočare. Ove jeseni, očigledno će biti objavljen nastavak Ray Ban naočara, koje je kompanija razvila u partnerstvu sa Luxottica-om. Što se tiče Quest 3 slušalica, očekuje se da će biti dvostruko tanje i moćnije od Quest 2 slušalica. One bi takođe trebalo da budu dostupne kasnije ove godine. Tokom 2024. godine, Meta takođe planira da lansira VR slušalice kodnog naziva „Ventura“, koje namerava da proda „po najprivlačnijoj ceni na potrošačkom VR tržištu“.

Pročitajte i:  WhatsApp sada omogućava da prikačite do 3 poruke u četovima

Zatim, godinu dana kasnije, 2025. godine, Meta planira da pokrene treću generaciju Ray Ban pametnih naočara. Naočare će imati displej koji će biti dizajniran za pregled tekstova, skeniranje QR kodova i prevođenje poruka na druge jezike u realnom vremenu. Korisnici će navodno moći da kontrolišu naočare pokretima ruku i na kraju će moći da kucaju poruke koristeći virtuelnu tastaturu. Takođe, Meta razvija pametni sat koji će moći da se integriše sa svojim aplikacijama.

Meta nije jedina velika tehnološka kompanija koja planira da lansira AR i VR naočare i slušalice u narednih nekoliko godina. Takođe, očekuje se da će Apple debitovati sa svojim dugo očekivanim slušalicama mešovite realnosti na WWDC-u u junu. Očekuje se da će slušalice posedovadi napredne funkcije. Takođe, njhova cena će iznositi 3.000 dolara. Međutim, prema izveštajima Apple razvija i jeftiniju verziju koju će više ljudi moći da priušte.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: