BIZIT plus

Meta povlači COVID-19 pravila iz većine zemalja

Meta poništava pravila dezinformisanja COVID-19 za Instagram i Facebook u zemljama koje više ne smatraju da je pandemija vanredna situacija na nacionalnom nivou. Ova politika više neće važiti u SAD-u, zajedno sa nekim drugim teritorijama.

PCPress.rs Image

Mnoge kompanije preuzele slične mere vezane za COVID-19

Prošlog jula Meta je od svog Nadzornog odbora zatražila mišljenje o politici dezinformacija nakon što je primetila da je pandemija utihnula. Trebalo je neko vreme da Nadzorni odbor proceni, ali je u aprilu grupa predložila da Meta nastavi da uklanja lažne tvrdnje o COVID-19 koje bi verovatno direktno doprinele riziku od neposredne i značajne fizičke povrede.

Savetodavna grupa je predložila da se Meta pripremi pre nego što Svetska zdravstvena organizacija ukine vanredni status COVID-19 kako bi zaštitila slobodu izražavanja i druga ljudska prava u ovim novim okolnostima. SZO je ukinula svoju oznaku za hitne slučajeve COVID-19 u maju i Meta je sada dala svoj odgovor na preporuke Nadzornog odbora. Twitter je prestao da sprovodi svoju politiku dezinformacija o COVID-19 u novembru, nedugo nakon što je El Musk preuzeo kompaniju i otpustio hiljade radnika.

Pročitajte i:  Ray-Ban Meta Smart naočare dobijaju video pozive 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: