Meta završila kupovinu kompanije Within

Ova akvizicija je godinama bila žestoko osporavana.

PCPress.rs Image

Akvizicija je duže vreme bila pod velikim pritiskom

Problemi oko Metine kupovine kompanije Within je završeno. Meta je završila kupovinu firme koja je programirala aplikaciju „Supernatural“ za fitnes vežbanje. Meta je tako dovela aplikaciju Supernatural i druge projekte u pod svoje okrilje metaverzuma. Kompanije nisu detaljnije razradile svoje planove. Međutim, Within je u oktobru 2021.godine naveo da će nastaviti da razvija aplikaciju Supernatural pod krilom Meta-inog Reality Labs-a.

Dogovor je neko vreme bio pod velikim pritiskom. Federalna trgovinska komisija je u julu 2022.godine podnela antimonopolsku tužbu za blokadu ugovora. Komisija je tvrdila da je Meta pokušavala da kupi svoj put do VR dominacije kupovinom ključnih programera kao što su Beat Games, kreator Within i Beat Sabre.

Meta je pristala da odloži kupovinu kako bi obezbedila više vremena. Savezni sud je odbio preliminarnu zabranu za blokiranje kupovine dok je FTC istraživao dogovor. Komisija je odlučila da ne ulaže žalbu, ali je tek trebalo da odluči da li će se osloniti na sud.

Pročitajte i:  Meta će deliti podatke sa centrom za otvorene nauke

Meta će sada imati kontrolu nad jednom od najpopularnijih VR fitnes aplikacija u ključnom trenutku. Meta se sada sve više okreće ka metaverzumu usled strmih gubitaka i nedostatka jasnih podsticaja za vreme koje troši na VR.

Within donosi Meti fitnes sistem i uslugu pretplate. Takođe, Within će pomoći Meti da se takmiči sa rastućim talasom razvijanja slušalica virtuelne realnosti.

Međutim, ovakav razvoj događaja nije dobra vest za FTC. Akvizicija Within-a bio je test veliki test i za kritičarku Big Tech-a i predsednicu komisije Lina Khan. Iako postoje drugi problemi, kao što je antimonopolska tužba oko Microsoft-ovog preuzimanja Activision Blizzard-a, ovo sugeriše da regulatorima neće biti lako da drže velike kompanije pod kontrolom.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,