Microsoft 365 omogućava nadređenom da prati koliko često šaljete e-mail ili koristite kameru

Ako trenutno radite od kuće zbog pandemije i razmišljate to da iskoristite kao šansu za opuštanje od svakodnevnog posla, Microsoft 365 ima loše vesti za vas. Vaš šef će imati veći uvid u vaše aktivnosti nego što to mislite.

PCPress.rs Image

Microsoft 365 ocenjuje vašu produktivnost

Ovog meseca Microsoft je lansirao alat za „ocenu produktivnosti“ u Microsoft 365-u koji menadžerima omogućava da budno prate svoje zaposlene. Nova funkcija Microsoft 365, koja je prvi put najavljena u oktobru, pre nego što je predstavljena u novembru, analizira periode od 28 dana i koristi široki spektar kriterijuma za nagrađivanje radnika ocenom produktivnosti. Faktori koje Microsoft 365 prati uključuju koliko redovno koristite e-mail, Word, Microsoft Teams i čak koliko često zaposleni uključuje kameru tokom Teams sastanka.

U postu na blogu koji opisuje novi alat, Microsoft navodi da će on pomoći da se „transformiše način obavljanja posla“ u organizaciji. Ali borci za privatnost kritikovali su novu funkcionalnost, rekavši da ona pretvara Microsoft 365 u „alat za nadzor radnog mesta“.

Pročitajte i:  Activision QA - najveći američki sindikat u svetu video igara 

Ovaj novi alat svakako je privukao veliku pažnju i pokrenuo brojne diskusije o privatnosti korisnika na različitim društvenim mrežama prethodnih dana.

Izvor: Express

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,