BIZIT plus

Microsoft 365 sada dostupan širom sveta

Iako korisnici još uvek mogu da kupe paket Microsoft Office aplikacija, kompanija se zalaže za budućnost pretplate. Danas njegova usluga Office 365 dobija novo ime Microsofta 365, i mada je to uglavnom vezano za brendiranje, postoji nekoliko ažuriranja koja bi mogla da pomognu zaposlenima, studentima i porodicama da izvuku više iz uključenih aplikacija.

PCPress.rs Image

AI alati mogu vam pomoći u pisanju dokumenata i mejlova, kao i u stvaranju upečatljivih PowerPoint prezentacija. Međutim, Microsoft takođe želi da što više utiče na kućne uređaje koji imaju 365 funkcije porodične bezbednosti, finansija i učenja. Microsoft 365 dolazi sa aplikacijama koje očekujete – Word, Excel, PowerPoint i još mnogo toga – i kompatibilne su i sa dektop i sa mobilnim uređajima. (Besplatna veb verzija Microsoft 365 kompatibilna je samo sa desktop uređajima). Individualne i porodične pretplate dolaze sa jednim terabajtom prostora za skladištenje u cloud-u po korisniku i jednim satom mesečno Skype poziva za mobilne telefone i fiksne telefone.

Uz promenu imena, Microsoft Editor – AI alat koji pomaže korisnicima da pišu jasnije rečenice – širi se iz browser ekstenzije i sada je dostupan u Word i Outlook veb aplikacijama. PowerPoint Presenter Coach može da pruži povratne informacije o vašim prezentacijama i ponudiće povratne informacije vezane za gramatiku. PowerPoint takođe dobija obilje novih templejta i obilje visokokvalitetnih slika za pozadinu i looping animacija sa Getty Images-a.

Pročitajte i:  Jedna briga više: AI može da kopira rukopis

AI i cloud alati za veću produktivnost

Kada je u pitanju produktivnost u domaćinstvu, Word, Excel i PowerPoint dobijaju templejte za učenje koji bi mogli da pomognu roditeljima koji su iznenada postali nastavnici tokom pandemije koronavirusa. To-Do će vam pomoći u dnevnim obavezama i spisku namirnica, a novi alati za vizuelizaciju u Excelu pomoći će u stvaranju interaktivnih pregleda zdravlja, finansija i, prema Microsoft-u, Pokemon kolekciji. Family safety aplikacija, koja uskoro stiže, omogućiće roditeljima da nadgledaju i kontrolišu vreme na svim uređajima, uključujući Xbox konzole.

Po ceni od 70 dolara godišnje, Microsoft 365 mogao bi da bude dobra ponuda za zaposlene koji žele da budu u toku sa najnovijim funkcijama, ali za većinu, jednokratna kupovina Office paketa može da bude jednostavnija i povoljnija opcija. Kada je reč o porodicama, 365 pretplata možda bi bila malo primamljivija. 100 dolara godišnje pruža istu funkciju za čak šest ljudi, što bi uštedelo dosta novca za veliko domaćinstvo. Međutim, za one koji imaju budžet, vredi napomenuti da su nekoliko Microsoft-ovih aplikacija – uključujući Word, Excel i PowerPoint – dostupne besplatno kao veb aplikacije.

Pročitajte i:  AI svetlo za bicikle upozorava na loše vozače

Izvor: Engadget

Facebook komentari: