Microsoft AI Copilot bočna traka je dostupna za Windows 11 beta testere

Windows AI Copilot bočna traka je dostupna samo za postojeće prijavljene Windows beta korisnike.

PCPress.rs Image

„AI će biti najveći pokretač inovacija za Windows u godinama koje dolaze“

Windows 11 beta testeri su korisnici koji su se prijavili za Windows Insider program. Windows Insider program omogućuje korisnicima da testiraju nove i eksperimentalne funkcije, nadogradnje i promene u operativnom sistemu pre nego što budu zvanično pušteni za sve korisnike. Windows 11 Insajder korisnici sada mogu da instaliraju verziju koja nudi prvu polujavnu dostupnu bočnu traku sa veštačkom inteligencijom koja je najavljena na Build konferenciji 2023.godine. „Ovaj prvi pregled se fokusira na integrisano iskustvo korisničkog interfejsa, sa dodatnim funkcijama koje dolaze u budućnosti“, navodi kompanija.

Windows AI Copilot je verzija Copilot-a zasnovana na pretraživaču na nivou sistema koji je kompanija počela da prikazuje u februaru. Microsoft smatra da alat koji takođe stiže u Microsoft Office i Teams predstavlja monumentalnu promenu u načinu na koji korisnici komuniciraju sa Microsoft softverom. „AI će biti najveći pokretač inovacija za Windows u godinama koje dolaze“, rekao je Panos Panai, izvršni potpredsednik Microsoft-a. “Biće promenjen način na koji radite. Alat će promeniti modele vaše interakcije kako bi ih učinio jednostavnijim. Razumeće toliko toga o onome što vam je potrebno.”

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

„Kontrolisano uvođenje funkcija“

Microsoft navodi da će „kontrolisano uvođenje funkcija“ u okviru probne verzije zadržati neke od potpunih funkcionalnosti Copilot-a za buduće verzije. Kompanija takođe navodi da novi Windows beta testeri koji se pridruže beta programu neće moći odmah da instaliraju ovu nadogradnju. Čak i neki postojeći Windows beta testeri možda neće odmah videti novu verziju, ali će „uvođenje povećati u narednim nedeljama“. Novo ažuriranje stiže nakon što je Microsoft pustio Copilot Preview krajem juna za razvojne programere koji koriste probne verzije.

Kada instalirate odgovarajuću probnu verziju (Build 22631.2129 ili noviju), možete aktivirati Windows Copilot klikom korišćenjem prečice Win + C. “Windows Copilot će se pojaviti kao bočni panel sa desne strane, ali se neće preklapati sa sadržajem na vašoj radnoj površini i neometano će se pokretati pored otvorenih prozora aplikacija, omogućavajući vam interakciju sa Windows Copilot-om kad god vam je potrebno,” navodi kompanija.

Microsoft je naveo neke primere upita koje Copilot može da obradi u ovoj ranoj fazi. Na primer, možete ga pitati da obavi osnovne Windows zadatke kao što su “Promena na tamni režim” ili “Uključi režim – ne ometaj.” Osim toga, može sumirati aktivne veb sajtove u Edge pretraživaču, sastavljati priče i zatim generisati AI umetnost. Kompanija navodi da se dugme sa tri tačke u gornjem desnom uglu Copilot bočnog panela koristi za slanje povratnih informacija.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Surface i Windows AI događaj

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,