Računari i Galaksija

Microsoft blizu kupovine Nuance-a

Prema navodima Bloomberg-a Microsoft je trenutno u pregovorima o kupovini giganta govorne tehnologije Nuance, čija je vrednost procenjena na blizu 16 milijardi dolara. Kompanije bi do dogovora mogle doći već u narednim nedeljama. Stručnjaci smatraju da bi kupovina kompanije Nuance Microsoft-u donela velike prednosti u razvoju veštačke inteligencije, zdravstvenoj tehnologiji i šire.

Microsoft blizu kupovine Nuance-a.

Ugovor kompanija pruža veliki potencijal u razvoju AI tehnologija

Microsoft i dalje nije objavio razlog kupovine Nuance-a, iako mnogi smatraju da bi otkup imao mnogostruke prednosti. Nuance je dobro poznat po prepoznavanju govora uz pomoć AI, a Microsoft bi mogao da ugradi i taj i mnoge druge AI alate u svoje proizvode. Potencijalni ugovor takođe pruža mogućnost Microsoft-u da učestvuje u području zdravstva. Kompanija je i ranije sarađivala sa Nuance-om na Cloud-u za zdravstvo, kao i na brojnim drugim projektima.

Pored mnogih tehnologija Nuance-a, jedna od najpopularnijih je svakako softver za diktiranje glasa Dragon Anywhere. Neće biti iznenađujuće ako Microsoft preispita strategiju za taj softver, tako da možemo očekivati njegov generalni redizajn ili njegov prelazak u druge Microsoft aplikacije i usluge.

Pročitajte i:  Hakeri koriste ChatGPT za jače cyber napade

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: