Data centri 2024

Microsoft Defender Antivirus dobija novi režim performansi, ali ga verovatno nikada nećete videti

Microsoft Defender, kompanijski antivirusni program za Windows, dobija novi režim, dizajniran da olakša život programerima softvera.

PCPress.rs Image

Režim performansi Microsoft Defender-a je samo za programere

Zove se “Performance mode”, radi na Windows 11 i ima za cilj da minimizira uticaj skeniranja na fajlove koje se nalaze na Dev Drive-ovima. Za neupućene, Dev Drives su novi tip mesta za skladištenje, koji koristi otporni sistem fajlova (ReFS – Resilient File System) kako bi podatke učinio otpornijim na kvarenje. Oni su prvi put predstavljeni tokom ovogodišnje Microsoft Build konferencije, i trenutno su dostupni u javnom pregledu. Dev Drive-ovi se uglavnom koriste za čuvanje velikih skupova podataka, ali Defender je očigledno usporavao brzinu izgradnje. Sada, sa režimom Performance, brzina bilda može da se poveća do 30%, prema rečima glavnog direktora za proizvode kompanije Microsoft za Windows i uređaje Panosa Panaya.

Osiguravanje opterećenja

„Dev Drive je zasnovan na otpornom sistemu fajlova, koji, u kombinaciji sa novom mogućnošću režima performansi u Microsoft Defender-u za Antivirus, nudi do 30% poboljšanja sistema fajlova u vremenima izgradnje za scenarije U/I datoteka“, rekao je Panay.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

„Novi režim performansi je bezbedniji za vaša radna opterećenja od izuzimanja foldera ili procesa, pružajući vrhunsko rešenje za balansiranje bezbednosti i performansi.“

Režim performansi funkcioniše tako što odlaže proces skeniranja do završetka operacija sa fajlovima.

Oni koji su zainteresovani za podešavanje novog Dev Drive-a treba da odu u System>Storage>Advanced Store Settings>Disks & volumes i kliknu na dugme “Create Dev Drive”.

Defender će podrazumevano imati uključen režim performansi za „pouzdane“ drajvove, koji uključuje sve novokreirane Dev drajvove, dalje je rečeno. Takođe, da biste u potpunosti iskoristili režim performansi, potrebno je uključiti i zaštitu u realnom vremenu. FAT32 i NTFS nisu podržani.

„Dev Drive se automatski označava kao pouzdan, što podrazumevano obezbeđuje najbolje moguće performanse. Pouzdani Dev Drive znači da programer koji koristi volumen ima veliko poverenje u bezbednost sadržaja koji se tamo čuva“, rekao je Microsoft.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,