Microsoft dobio desetogodišnji ugovor za isporuku AR opreme američkoj vojsci

Američke kopnene trupe će uskoro biti opremljene sa specijalnom verzijom Hololens AR naočara. To je deo desetogodišnjeg ugovora koji je Microsoft upravo potpisao sa Ministarstvom odbrane, objavio je Pentagon. Vrednost ugovora je 21.88 milijardi dolara i po njemu će Microsoft biti u obavezi da u narednih 10 godina isporuči 120.000 Hololens AR naočara.

ar

Hoće li Kina i Rusija zbog saradnje sa vojskom uvesti sankcije Microsoft-u?

Ovo je samo nastavak saradnje Microsoft-a i američke vojske. 2018. godine potpisan je ugovor vredan 480 miliona dolara za razvoj Integrated Visual Augemented System-a (IVAS), zasnovanog na standardnim Hololens naočarima, uz korišćenje Azure Cloud Services-a. Ovaj program je napravljen kako bi oficirima omogućio lako deljenje taktičkih podataka sa vojnicima na terenu, ali i obezbeđivanje night-vision sposobnosti.

U tom periodu, Microsoft je ozbiljno radio sa američkom armijom kreirajući, kako su zajednički nazvali, Soldier Centered Design, spreman za brzo razvijanje prototipa koji će vojnicima obezbediti sve neophodne alate da završe postavljene misije. Nove, specijalizovane Hololens AR naočare će se proizvoditi u SAD-u, ali još uvek nije poznato kada će početi njihova isporuka vojsci.

Pročitajte i:  Microsoft Edge dobija AI opciju za prevođenje videa u realnom vremenu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,