Microsoft donosi novi font – Aptos

Posle 15 godina, Microsoft zamenjuje podrazumevani font u 365 i Office aplikacijama, Calibri, sa Aptos fontom. Možda izgleda kao jednostavan sans-serif font, ali Microsoft se kladi da će vam se svideti zahvaljujući njegovoj čistoj fleksibilnosti.

PCPress.rs Image

Aptos se prilagođava većini uređaja i veličinama ekrana

Aptos radi sa mnogim jezicima. Postoje četiri različite težine fonta i varijante serifa ako vam treba nešto manje hipermoderno. Font je već bio dostupan kao Bierstadt kao deo napora za prikupljanje povratnih informacija, ali se uvodi kao podrazumevani font u Excel-u, Outlook-u, PowerPoint-u i Word-u za stotine miliona ljudi od danas. Svi će to videti u narednih nekoliko meseci. I dalje će biti dostupan pod starim imenom. Kao i Calibri, Aptos će biti zakačen na vrh birača fonta, ali neće biti obavezan.

Da, to je samo font, poput onih redizajniranih Office ikona iz 2018., tako da Aptos neće imati nikakav uticaj na vašu sposobnost da obavite stvari. Međutim, kao jedan od najuočljivijih elemenata bilo koje aplikacije, novi podrazumevani font će promeniti izgled i osećaj alata koje možete da koristite svaki dan. I poput Apple-ovog San Francisco fonta, on odražava evoluirajući tehnološki pejzaž gde font mora da se nalazi na širokom spektru uređaja i veličina ekrana.

Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,