Microsoft izdaje fizičke kopije operativnog sistema Windows 11

Microsoft je sada objavio fizičke kopije operativnog sistema Windows 11, nešto više od šest meseci nakon objavljivanja operativnog sistema.

PCPress.rs Image

Microsoft već godinama prodaje fizičke kopije Windows-a

Unutar maloprodajnih kutija kupci će pronaći USB fleš disk sa instalacionim medijumom i ključem za aktivaciju za Windows 11 Home ili Pro. Naravno, ako već imate važeću licencu za Windows 10 na računaru, možete besplatno nadograditi na Windows 11. Takođe možete sami da kreirate sopstveni instalacioni medij tako što ćete preuzeti zvanične ISO-ove sa Microsoft-ove veb lokacije.

Međutim, ovi Windows 11 USB fleš diskovi su za ljude kojima je potrebna važeća licenca za Windows 11 i jednostavan način za instaliranje operativnog sistema bez prolaska kroz Windows Update ili druge manuelne načine za instaliranje OS-a preko Interneta. Verovatno je to mala publika, ali Microsoft već godinama prodaje fizičke kopije Windows-a i nema razloga da se pravi izuzetak za Windows 11. Ako ste zainteresovani za kupovinu fizičke kopije operativnog sistema Windows 11, morate se uveriti da ga vaš računar zaista podržava.

Pročitajte i:  Kako popraviti treperenje ekrana na Windows 11

Minimalni sistemski zahtevi ostaju jedan od najkontroverznijih aspekata operativnog sistema, pošto je Microsoft ostavio mnoge novije računare po strani. Iako je i dalje moguće instalirati Windows 11 na nepodržane računare, Microsoft ne garantuje da će ovi uređaji nastaviti da dobijaju ažuriranja na duži rok. Još u januaru, Microsoftov glavni hardverski direktor Panos Panaj rekao je da kompanija vidi „veliku potražnju i preferenciju za Windows 11”. Izvršni direktor je takođe tvrdio da je Windows 11 imao „najveće rezultate kvaliteta i zadovoljstvo proizvodom od bilo koje verzije Windows-a koju smo ikada isporučili“.

Izvor: Thurrott

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: