TrendMicro

Microsoft Mesh – holografska komunikaciona platforma direktno iz naučne fantastike

Microsoft je prošlog meseca najavio da će glavni uvod u godišnju konferenciju Ignite ove godine biti malo drugačiji.

PCPress.rs Image

Microsoft je podelio svoju viziju budućnosti komunikacije i saradnje

Održan preko platforme za virtuelnu stvarnost AltspaceVR, događaj je ponudio uvid u Microsoftovu viziju budućnosti komunikacije, koja je bila istovremeno i košmarna i privlačna.

Događaj je prikazao sve ono što može da bude strašno u proširenoj stvarnosti (XR – extended reality), od tehničkih nezgoda do trikova. Ali to je takođe bio podsetnik da smo tek na početku revolucije daljinske saradnje. Ako je verovati izvršnom direktoru Microsofta Satya Nadella-i, „preplitanje digitalnih bitova i fizičkih atoma“ učiniće komunikaciju izdaleka sasvim drugačijom u narednim godinama. Glavna najava je bio dolazak nove mixed reality platforme pod nazivom Microsoft Mesh, koja če učiniti da komunikacija na daljinu bude prisnija i manje neobična. Mesh vam omogućava da holografski komunicirate sa drugima uz istinsko prisustvo, na prirodniji način.

Zahvaljujući računskim i AI mogućnostima Azure-a, Mesh je takođe dizajniran da omogući dizajnerima i inženjerima koji rade sa 3D modelima da rade zajedno iako su udaljeni i možda na različitim kontinentima, na način koji nikada ranije nije bio moguć. Microsoft Mesh povezuje fizički i digitalni svet, omogućavajući nam da prevaziđemo tradicionalne granice prostora i vremena. U početku, korisnici Mesh-a moći će da se pojavljuju samo kao avatari, ali Microsoft je obećao da će „holoportacija“ na kraju omogućiti ljudima da komuniciraju kao fotorealistički oblici. Najava će možda uplašiti i razočarati nekoga ko se nada povratku u staru kancelariju, ali za druge je to prozor u budućnost kakvu smo do skora mogli da vidimo samo u naučnoj fantastici.

Pročitajte i:  Gejming industrija i kriza za praznike

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,