BIZIT Seminar

Microsoft Teams olakšava da ostanete neprimetni na sastanku

Microsoft Teams je uveo podešavanje alata za saradnju koji će skloniti učesnike sastanka sa ekrana ako nisu aktivirali svoju web kameru.

PCPress.rs Image

Nedavno ažuriranje Microsoft Teams-a moglo bi dovede do suprotnog efekta od očekivanog

Prethodno je Microsoft Teams bio konfigurisan da prikaže mrežu koja se sastojala od devet poslednjih učesnika koji su govorili. Međutim, prema najavi objavljenoj putem Microsoft 365 Admin Center, izgled galerije sada će prikazivati samo učesnike sa aktivnim video fidovima. Promena će uticati samo na veće pozive za video konferencije sa više od devet učesnika. Na manjim sastancima i dalje će se na ekranu pojavljivati prazni paneli koji predstavljaju učesnike samo sa uključenim mikrofonom. Iako je ažuriranje Microsoft Teams-a verovatno trebalo da podstakne korisnike na interakciju licem u lice kao što su to možda radili pre pandemije, podešavanje može zapravo da ima suprotan efekat. Iako je prošlo skoro godinu dana od prelaska na rad na daljinu, mnogim ljudima je i dalje neprijatan koncept video poziva, što dovodi do izraza „Zoom anksioznost“.

Pročitajte i:  Microsoft organizuje online AI događaj 16. marta

Prema nedavnom izveštaju stručnjaka za prezentacije Buffalo 87, anksioznost zbog Zoom-a definisana je kao „osećaj panike kada se traži da uključite video poziv“. Izveštaj tvrdi da glavni pokretači anksioznosti povezane sa web kamerom uključuju nemogućnost efikasnog čitanja govora tela (67%), osećaj da vas nisu čuli (56%), nedovoljno vremena za pripremu fizičkog izgleda (41%) i zabrinutost o neprofesionalnoj prirodi pozadine kućnih kancelarija. Oni koji pate od ove vrste anksioznosti, verovatnije će želeti da izbegnu davanje doprinosa sastancima, posebno ako se od njih zatraži da se pojave na video snimcima. Nova karakteristika se takođe našla na udaru kritike zbog načina na koji je predstavljena, a da administratori nisu dobili prethodno obaveštenje.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,