Microsoft najavio Internet Recovery opciju za Windows 10 računare

Zahvaljujući internetu softver se danas preuzima digitalno, pa u slučaju da ga obriše korisnik ne mora da provede neko vreme u potrazi za instalacionim diskovima. Umesto toga može ponovo da ga preuzme sa web-sajta developera, što je još uvek komplikovano kada je Windows 10 u pitanju.

PCPress.rs Image

Microsoft je najavio da planira da pojednostavi ovaj proces za Windows 10 računare, što znači da će oni kojima bude bilo potrebno da ponovo preuzmu verziju operativnog sistema uskoro to moći da učine preko cloud-a. Tako će situacija biti daleko jednostavnija, te neće uključivati trenutno neophodnu particiju, alate drugih developera, USB sigurnosni ključ, te instalacioni disk. Microsoft već nudi slične opcije za svoje Surface uređaje, ali će se mogućnost uskoro proširiti i na ostale Windows 10 računare.

PCPress.rs Image

Opcija još uvek nije dostupna, te se radi o Insider build-u koji još uvek ne može da se isproba čak iako je neki korisnik takozvani „insajder“. Radi se o opciji koju Apple ima već godinama, te je bilo krajnje vreme da stigne i na Windows platformu.

Pročitajte i:  Ažurirajte svoj Windows računar  

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,