Microsoft najavio Internet Recovery opciju za Windows 10 računare

Zahvaljujući internetu softver se danas preuzima digitalno, pa u slučaju da ga obriše korisnik ne mora da provede neko vreme u potrazi za instalacionim diskovima. Umesto toga može ponovo da ga preuzme sa web-sajta developera, što je još uvek komplikovano kada je Windows 10 u pitanju.

Microsoft je najavio da planira da pojednostavi ovaj proces za Windows 10 računare, što znači da će oni kojima bude bilo potrebno da ponovo preuzmu verziju operativnog sistema uskoro to moći da učine preko cloud-a. Tako će situacija biti daleko jednostavnija, te neće uključivati trenutno neophodnu particiju, alate drugih developera, USB sigurnosni ključ, te instalacioni disk. Microsoft već nudi slične opcije za svoje Surface uređaje, ali će se mogućnost uskoro proširiti i na ostale Windows 10 računare.

Opcija još uvek nije dostupna, te se radi o Insider build-u koji još uvek ne može da se isproba čak iako je neki korisnik takozvani „insajder“. Radi se o opciji koju Apple ima već godinama, te je bilo krajnje vreme da stigne i na Windows platformu.

Pročitajte i:  Ništa novo: Dodatna upozorenja na poslednje Windows 10 ažuriranje

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

SBB

TV 2019
Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.