Microsoft najavljuje Surface i Windows AI događaj

Microsoft je najavio da će održati događaj 21. marta koji će se fokusirati na nadolazeće uređaje i funkcije sa generativnom veštačkom inteligencijom.

PCPress.rs Image

Advancing the new era of work with Copilot

Microsoft obećava da će predstaviti “najnovije stvari u skaliranju veštačke inteligencije u vašem okruženju sa Copilot-om, Windows-om i Surface-om“. Osim toga kompanija nije podelila više detalja.

Prema izveštajima Windows Central-a, očekuje se da će kompanija lansirati Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 21. marta. Navodno će to biti prvi AI PC računari kompanije Microsoft opremljeni novim procesorima Intel Core Ultra ili Qualcomm Snapdragon X Elite.

Oba modela poseduju Neural Processing Unit koja poboljšava AI mogućnosti. Zbog toga će nadolazeći uređaji verovatno biti prvi koji podržavaju nove AI funkcije koje dolaze sa Windows-om 11.

AI Explorer

Nove AI funkcije će verovatno uključivati realno vreme za titlove i prevode, poboljšanje grafike u igrama i poravnanje brzine kadrova. Takođe, Microsoft navodno radi na razvoju funkcije AI Explorer. AI Explorer će korisnicima omogućiti pretragu preko aplikacija, dokumenata, veb stranica, slika i četova koristeći prirodni jezik.

Pročitajte i:  Microsoft planira da otvori Data centar na mestu nesuđene Foxconn fabrike

Windows Central je naveo da bi AI Explorer mogao imati sposobnost razumevanja konteksta i predlaganja akcija na osnovu onoga što je na ekranu. Takođe, mogao bi da stvori istoriju zadataka koje korisnik obavlja na svom računaru kako bi ih kasnije mogao pretraživati.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *