Microsoft nam je možda dao razlog da pređemo na Edge

Microsoft već neko vreme pokušava da natera korisnike da pređu na svoj Edge browser, ali ova potpuno nova funkcija koja je puštena za njega, može da preokrene šanse u njegovu korist.

PCPress.rs Image

Gestovi mišem su zaista sjajni

Microsoft Edge konačno ima podršku za pokrete miša dostupnu za testiranje u svojim verzijama za pregled. Omogućavanje podrške zahteva dodavanje komande Edgeovoj prečici, jer Microsoft nije zvanično najavio pokretanje ovog alata. Međutim, i dalje je dostupan svima za upotrebu, za razliku od drugih funkcija pregleda i promena koje je tehnološki gigant potisnuo u prošlosti.

Pokreti mišem funkcionišu tako što vam omogućavaju da izvršite različite radnje kada pomerate miš dok držite dugme desnog klika. Browser zatim ističe te tragove miša dok pokazuje nagoveštaj o tome koju radnju će pokrenuti vaš gest. Iako možete da prilagodite pokrete tako što ćete se kretati kroz Settings menu, zatim Appearances i Mouse Gestures, još uvek ne možete da prilagodite prečice. Nadamo se da će Microsoft to popraviti u budućem ažuriranju.

Pročitajte i:  Microsoft objavio da je uspeo da napravi korisni kvantni računar

Trenutno su pokreti mišem dostupni samo u Microsoft Edge 114 i novijim verzijama za Edge Beta, Dev i Canary, iako bi uskoro trebalo da se pojave na stabilnom kanalu. Deskmodder ima uputstva o tome kako da omogućtei pokrete miša za Edge upravo sada, dok ga Microsoft zvanično ne pokrene:

  • Idite na edge://settings/help i uverite se da imate Edge 114 ili noviji.
  • Kliknite desnim tasterom miša na Microsoft Edge prečicu i izaberite Properties. Takođe možete da kliknete desnim tasterom miša na Microsoft Edge na traci zadataka, zatim desnim tasterom miša kliknete na Microsoft Edge na listi za skok, a zatim pritisnete Properties.
  • Kliknite na polje Target u prozoru Properties i stavite jedan razmak iza putanje, a zatim nalepite sledeću komandu: –enable-features=msEdgeMouseGestureDefaultEnabled,msEdgeMouseGestureSupported
  • Kliknite na Ok da biste sačuvali promene.
  • Pokrenite Microsoft Edge koristeći modifikovanu prečicu.

Microsoft je šampion pristupačnosti

Microsoft ima dokazano iskustvo u ugrađivanju funkcija pogodnosti i pristupačnosti u svoje proizvode i usluge. Na primer, njegov sistem Edge Collections vam omogućava da napravite foldere za bukmarke kako biste ih organizovali, dok Microsoft Edge for Business poboljšava sajber bezbednost za radnike automatski odvajajući posao i lično pregledanje u namenske prozore browsera. Takođe ima izbor alata, koji ima veb snimanje, funkcije pristupačnosti za čitanje naglas i još mnogo toga ugrađeno direktno u browser.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Tu je i odličan Microsoft Adaptive Accessories koji osobama sa invaliditetom daju set 3D štampanih miševa i miševa za prilagođavanje za obavljanje širokog spektra zadataka u jednako širokom spektru dizajna koji rade za sve vrste uslova. A ovi miševi bi bili savršena dopuna funkciji pokreta miša.

Sada kada bi samo Microsoft mogao da ubedi korisnike da pređu na njegov Edge browser, a da ne budu toliko naporni. Bolja metoda bi bila da umesto toga prikaže sve neverovatne karakteristike koje Edge može da ponudi.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,