Microsoft – novi program koji pomaže u stvaranju pristupačnijih igara

Microsoft proširuje napore na poboljšanju pristupačnosti novim programom za procenu Xbox i PC igara.

PCPress.rs Image

Igrači sa invaliditetom će testirati igre i davati povratne informacije

Tim za pristupačnost igara najavio je da programeri mogu da pošalju svoje igre na ocenu pristupačnosti i testiranje od strane igrača sa invaliditetom. Program je najavljen uz ažuriranja Xbox Accessibility Guidelines, koje su objavljene početkom 2020. godine. Xbox Accessibility Guidelines uključuju temeljna objašnjenja inkluzivnih razmatranja dizajna za programere, a sada su ažurirana tako da uključuju jasniji jezik, dodatni kontekst i primere primene.

Izveštaji o testovima igara sadržaće povratne informacije od igrača sa invaliditetom, kao i linkove do informacija o inkluzivnom dizajnu, relevantnim neprofitnim organizacijama i stručnjacima za pristupačnost. Svi problemi pronađeni tokom testiranja biće zabeleženi putem reprodukcije, snimcima ekrana i drugim informacijama koje će programeru pomoći da razume koji aspekt datog iskustva može biti izazov za određene igrače sa invaliditetom.

Više kompanija se poslednjih godina fokusira na pristupačnost igara – uključujući Microsoft sa Xbox Adaptive Controller-om. Ovakav program potencijalno bi mogao da dovede do više igara sa širokim spektrom mogućnosti pristupačnosti. Takođe je važno za igrače sa invaliditetom da mogu da pruže uvid, umesto da programi budu dizajnirani za njih bez njihovog doprinosa.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

1 thoughts on “Microsoft – novi program koji pomaže u stvaranju pristupačnijih igara

Comments are closed.