Microsoft otvara kancelarije u septembru

Microsoft se poput drugih tehnoloških kompanija suočava sa neizvešnošću pandemije. Ponovno otvaranje kancelarija moglo bi da se desi krajem 2021. godine kada se očekuje potencijalni prekid pandemije COVID-19. Kompanija se odlučila za takav potez nakon kontinuiranog savetovanja sa zdravstvenim stručnjacima.

Microsoft otvara kancelarije u septembru.

Povratak u kancelarije i dalje predstavlja rizik

Izvršni potpredsednik Microsoft-a Kurt DelBene izjavio je da je kompanija takođe dala slobodu rukovodiocima kancelarija da uvedu dalja odlaganja ukoliko bi povratak predstavljao rizik. Microsoft trenutno u svojim kancelarijama ima ograničen broj zaposlenih. Oko 20% radnika u celom svetu vratilo se u kancelarije Microsoft-a, uključujući i one u Redmondu i Sijetlu.

Odlaganje povratka u kancelarije je posledica odvijanja pandemije. Iako je veliki broj ljudi vakcinisan, i dalje nije jasno hoće li dovoljan broj radnika biti zaštićen do kraja godine. Trenutno, Microsoft je obavestio zaposlene da bi većina krajem godine mogla raditi od kuće polovinu nedelje, dok bi ostatak provela u prostorijama firme.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Windows 11 je stigao: Treba li ga ažurirati?
SBB

Tagovi: