Novi AI planovi Microsoft-a – pretvaranje korisnika u crtanu animaciju

S obzirom na to da Microsoft planira da najavi nove AI funkcije na događaju Build 2024, sve više se pojavljuje glasina i procurelih informacija o tome šta veliki Redmond planira za vaš računar.

PCPress.rs Image

Filteri video sadržaja sa veštačkom inteligencijom su u pripremi

Jedan takav detalj pojavio se u objavi na X, i ako se ispostavi da je tačno, uskoro ćete moći da koristite filtere video sadržaja sa veštačkom inteligencijom kako biste se pretvorili u jedan od tri stila.

Novi filter za video sadržaj baziran na veštačkoj inteligenciji je u pripremi za Windows

Vest je procurila putem XenoPanther-a na X, koji je napravio objavu o otkriću koje su napravili. Primetili su da se nekoliko fajlova promenilo između verzija Windows 11, tačnije između verzija 26071 i 26079. To uključuje neke nove opcije koje pokrivaju specifične efekte kamere koji su u pripremi.

Jedan komentator je odgovorio da bi ove funkcije mogle stići za Studio Effects, aplikaciju koja već koristi veštačku inteligenciju kako bi vam pomogla da podešavate kako izgledate na vašim virtualnim pozivima. Nažalost, koliko god ove nove funkcije zvučale zanimljivo, njihovo uključivanje u fajlove ne garantuje da će ikada biti puštene u upotrebu. Međutim, s obzirom na to koliko je tehnologija veštačke inteligencije trenutno popularna, bilo bi logično da Microsoft dodaje ove funkcije bazirane na veštačkoj inteligenciji u Studio Effects.

Pročitajte i:  Amazon prestaje da plaća kreiranje Alexa veština 

Microsoft koristi vaš NPU

S obzirom na to da su AI računari sada na tržištu, kompanije će pronaći načine da iskoriste novi talas NPUs koje ovi računari dolaze opremljeni. To su posvećeni čipovi koji rade na procesima baziranim na veštačkoj inteligenciji, i sa ljudima koji kupuju računare opremljene NPUs-om, kompanije mogu pronaći načine da ih iskoriste sa moćnim novim funkcijama koje bi inače usporile normalan računar. Stoga, budite spremni na talas funkcija baziranih na veštačkoj inteligenciji koje dolaze na Windows, dok Microsoft ubrzava svoj plan veštačke inteligencije.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *