Microsoft-ova aplikacija za inovativan način učenja jezika

Osmoro Microsoft-ovih stažista razvilo je aplikaciju koja na nov način omogućava korisnicima da unaprede svoje znanje engleskog jezika. Aplikacija nazvana Read My World upotrebljava kameru na telefonu za fotografisanje i prepoznavanje oblika predmeta iz biblioteke koja trenutno ima oko 1500 reči i njihovo ispisivanje na ekranu.

PCPress.rs Image

Read My World nije zamena za klasično učenje jezika, već predstavlja dopunu, za korisnike koji ne mogu da posvete mnogo vremena učenju. Umesto da uče iz lekcija, korisnici se ohrabruju da naprave fotografije stvari koje ih okružuju u svakodnevnom životu i da nauče kako se one zovu i izgovaraju na engleskom jeziku.

Rečnik od 1500 reči možda ne izgleda velik, ali je to broj reči koje prosečan stranac nauči tokom tradicionalnog načina učenja engleskog jezika. Prema izveštaju koji je objavio BBC, mnogi strani učenici engleskog jezika imaju teškoća da nauče više od 2000 reči, čak i nakon 10 godina učenja jezika.

Aplikacija koristi kombinaciju Microsoft Cognitive Services i Computer Vision API-ja pomoću kojih identifikuje objekte na fotografijama. Tada pronalazi reč u bazi i prikazuje kako se ona piše i izgovara. Ove fotografije mogu da se sačuvaju i u ličnom rečniku svakog korisnika aplikacije, kao podsetnik.

Pročitajte i:  AI model koji je lažne video sadržaje podigao na novi nivo

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: