Top50 Glas publike

Microsoft: Ozbiljan problem sa lozinkama u okviru Windows 10 sistema

Microsoft je potvrdio da Windows 10 određenom broju korisnika donosi problem sa lozinkama, te sistem ne nudi mogućnost za čuvanje nizova slova, brojeva i simbola uz pomoć kojih se pristupa željenim lokacijama.

PCPress.rs Image

Jedan deo korisnika je nakon ažuriranja May 2020 prijavio problem sa nekim aplikacijama, uključujući Outlook, OneDrive, Chrome i Edge, a radi se o tome da se unesene lozinke ne čuvaju. Pomenuti update se pojavio još u aprilu, ali problem i dalje postoji. Sa upozorenjem je stiglo i uputstvo za rešavanje greške, koje može da se primeni pre nego što stigne zakrpa.

Iako greška ne utiče na Windows 10 login, te ne pogađa sve korisnike, u pitanju je ozbiljan problem koji značajno narušava iskustvo, budući da korisnik mora da unosi lozinke i korisnička i mena svaki put kada se sistem nanovo pokrene. Tako se lozinke, na primer traže, svaki put kada se otvara neki PDF, a tu su i problemi sa aplikacijama koje se često koriste, pa je stalno ukucavanje lozinki postalo naporno.

Pročitajte i:  Podrška za Windows 7 i 8 prestaje u januaru

PCPress.rs Image

Problem može da se reši ako korisnik sa admin dozvolama izabere Windows Powershell kada desnim klikom selektuje Windows 10 start taster, pa u Powershell prekopira:  Get-ScheduledTask | foreach { If (([xml](Export-ScheduledTask -TaskName $_.TaskName -TaskPath $_.TaskPath)).GetElementsByTagName(“LogonType”).’#text’ -eq “S4U”) { $_.TaskName } } i pritisne Enter. Potom će se pojaviti Tasks lista, a korinik mora da isključi svaki od navedenih u okviru Windows Task Scheduler. Nakon toga je potrebno da se sistem restartuje, posle čega bi svaka unesena lozinka trebalo da ostane sačuvana.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,