BIZIT plus

Microsoft planira da u Skype-u zameni Cortanu sa Alexa-om

Korisnici Skype-a počeli su da javljaju da im se pojavljuju notifikacije koje kažu da će Cortana bot, chatbot verzija Microsoft voice asistenta prestati da bude dostupna u toj aplikaciji. Umesto toga, Microsoft je najavio da će ostvariti integraciju sa Amazon Alexa asistentom.

PCPress.rs Image

Iz kompanije su navile da konstantno proveravaju i testiraju svoje proizvode kako bi obezbedili najbolje iskustvo za korisnike. U tom cilju odlučeno je da se odustane od upotrebe Cortana bota u Skype-u, ali će Cortana sugestije i dalje biti dostupni unutar aplikacije. Nakon što Cortana bot ode u penziju, sugestije će i dalje biti aktivne, što znači da će korisnici moći da pristupaju pametnim odgovorima, emotikonima i ostalim alatima.

Takođe, rečeno je da odustajanje od Cortane i promocija Alexa servisa nisu povezani. Međutim, pojedini korisnici na Twitter-u najavili su da su Microsoft nudi 200 besplatnih minuta komunikacije korisnicima koji linkuju svoje Skype i Amazon naloge.

Cortana je dodata u Skype 2014. godine. Njeno prisustvo je prvo dodato u Android i iOS aplikacije, a ubrzo nakon toga i u dekstop verziju aplikacije, a omogućavala je glasovno pozivanje kontakata, kao i pretragu aplikacija i postavljanje zadataka unutar Skype-a.

Pročitajte i:  Microsoft otključava Copilot AI unutar Office za preduzeća 

Izvor: CNET

Facebook komentari: